• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Yahyalı Belediye Başkanını bıçaklayan sanığa 11 yıl hapis

Yahyalı Belediye Başkanını bıçaklayan sanığa 11 yıl hapis
Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Esat Öztürk ile Fen İşleri Daire Müdürü ve makam şoförüne bıçaklı saldırıda bulunan ve bu suçtan tutuklu yargılanan sanığa 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

22 Şubat 2018’de Yahyalı Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü yol çalışmalarını kontrol için makam şoförü Himmet Yerebasmaz’ın kullandığı araç ile bölgeye giden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ile Fen İşleri Daire Müdürü Sinan Sivritepe, burada Mehmet Alanbay ile tartıştı.

Arsa meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrası Mehmet Alanbay yanında bulunan bıçak ile başkan Öztürk ve Sivritepe’yi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, şüpheli Alanbay tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Mehmet Alanbay (53) ile mağdurlar Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Fen İşleri Daire Müdürü Sinan Sivritepe ve makam şoförü Himmet Yerebasmaz ile avukatları hazır bulundu. 


Tutuklu sanık Mehmet Alanbay, mahkemede, "Olaydan bir gün önce ben Adana'daydım. Bizim oraya belediye ve polis ekiplerinin geldiği duyunca eve geldim. Olay günü beni tahrik ettiler, bana küfür edip, 'sen fakirsin, ezer geçeriz' dediler.

Tartışma kavgaya dönüşünce, bana taş atacaklardı. Ben de kendimi korumak için yanımda bulunan çakı ile nefsi müdafaada bulundum. Pişmanım" diye konuştu. 
Mağdur Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ise, "2013 yılında alınan bir kararı uyguladık. Tartışma kavgaya dönüştü. Kepçe operatörü olmasa bizi öldürecekti. Şikayetçiyim" derken, diğer mağdurlar da sanıktan şikayetçi oldu. 


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Mehmet Alanbay'a mağdur Esat Öztürk'e yönelik 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık Alanbay'a ayrıca mağdurlar Sivritepe'ye yönelik 'kasten yaralama' suçundan 1 yıl 6 ay, Yerebasmaz'a yönelik 'kasten yaralama' suçundan 7 ay 15 gün verdiği hapis cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39