• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Yahyalı Belediyesi'nden haberlere ilişkin açıklama

Yahyalı Belediyesi'nden haberlere ilişkin açıklama
Yahyalı Belediyesi tarafından 'hayvan katliamı' başlığı altındaki haberler ile ilişkin açıklama yapılarak,

"Ülkemizde son zamanlarda gerek yerel gerekse ulusal medya da çıkan hayvan katliamları ile ilgili haberleri maalesef üzüntüyle izliyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. 
Yapılan açıklamada; "Yahyalı Belediyesi olarak hayvanların yaşam haklarına gereken hassasiyeti ve özeni gösterirken, bazı sosyal medya hesaplarından 'Köpek Zehirlenmesi' ile alakalı, son derece üzücü bir video yayınlanmış ve bu video da yer alan köpeğin zehirlenmesinden belediyemiz sorumlu tutulmak istenmiştir. Sosyal medya sitelerinde yer alan görüntülerin belediyemiz ile uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır. Belediyemiz, Zabıta Amirliğine gelen ihbar neticesinde konudan haberdar olmuş, köpeğin cesedi, insan sağlığına zarar vermemesi adına belediyemizce kaldırılmıştır. Maalesef sosyal medya da hızla yayılan bu video üzerinden belediyemiz hakkında mesnetsiz ithamlarda bulunulmakta, kurumumuz dolayısıyla belediye başkanımız karalanmaya çalışılmaktadır. Belediyemiz ilçemizdeki insan ve çevre sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşan başıboş köpek popülasyonu her canlı kıymetlidir şiarıyla; 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5996 Sayılı Veteriner hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 4/g maddesi, 6343 Sayılı Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına, Türk Veteriner Hekimleri Birliği ile Odalarının Teşekkülüne Dair Kanun, 2872 Sayılı Çevre Kanunu
Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, Kuduz Hastalığından Korunma Ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği, İl Hayvan Sağlık Komisyon Kararları, Kaymakamlık Makamı Emir ve Talimatları, kurumlarla yapılan protokoller doğrultusunda ilçe genelinde başıboş köpekler Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce toplanarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve yeni yapılacak olan bölge köpek barınma evine götürülecektir" ifadelerine yer verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39