• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Yahyalı'da AB Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı

Yahyalı'da AB Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Yahyalı Belediyesi tarafından imzalanarak yürürlüğe giren Kız Çocuklarını Okula ve Hayata Hazırlama AB Projesi kapanış toplantısı Yahyalı’da yapıldı.

Derebağ Şelale Restoran’da yapılan yemekli toplantıya Yahyalı Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Proje Koordinatörü Ali Mert, Proje Eğitim Koordinatörü Eser Erdoğan, Daire Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı ’da Proje Eğitim Koordinatörü Eser Erdoğan tarafından proje kapsamında yapılan çalışmaları slaytlar eşliğinde anlatıldı.
Toplantı’ da katılımcılara konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, projenin hazırlanması ve uygulanması konusunda kendilerine destek veren kurumlara teşekkür ederek şunları söyledi. Öztürk; “ Projenin hazırlanmaya başladığı günden bugüne kadar 4 yıllık süre geçmiş. Faydaları ne olur, katma değeri ne olur, bunları görme fırsatımız oldu. Ben özellikle başta Yahyalı Kaymakamlığı olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve Erciyes Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Toplam bütçemiz 277 bin Euro’ydu. Bunun 27 bin Euro’su eş finansman olarak belediyemiz tarafından karşılandı. Proje’nin katma değeri ne oldu derseniz; üç tane okulumuzdan altı adet odamızı beş yıldızlı otel ayarında düzenlendik. Bana göre ufkumuzu da açmış oldu. Ayrıca bir güzelliğe bu para ilçemizde kaldı. Biliyorsunuz belediyeler doğana beşik, ölene mezardır. Başka bir kurum AB Projesi hazırlayacak olursa bizi mutlaka proje ortağı olarak yazsınlar. Biz her zaman katkı vermeye hazırız. Yeter ki ilçemize bir tane çivi çakmaya katkısı olsun. Belediyemize katma değeri ise ne oldu derseniz, meclis üyelerimizle, birim müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz ile yurt dışı seyahatimiz oldu. Fransa, Almanya, Hollanda ve Belçika’ya giderek, oradaki güzellikleri belediyecilik açısından bakmış olduk. Ve eğitimci arkadaşlar orada seminere katıldı. Gerçekten eğitim konusunda çok iyi bir durumda olduğumuzu söylediler. Buda bizi bir Müslüman Türk olarak gururlandı. “ diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı’ da konuşmasında Yahyalı Belediyesi’ne hem maddi hem de manevi katkılarından dolayı teşekkür ederek “ Burada projeye katkıda bulunan ismini tek tek sayamayacağım tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Böyle bir çalışmayı özellikle AB kapsamında, dış kaynaklarla beslenerek yapılmış olması gurur verici.” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39