• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Yahyalı’da başarılı 68 öğrenci ödüllendirildi

Yahyalı’da başarılı 68 öğrenci ödüllendirildi
Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında başarılı olan öğrencileri onurlandırmak amacıyla ödül töreni düzenlendi.

Yahyalı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel hale getirilen ödül töreninde Orta Öğretime Geçiş Sınavında 470 ve üzeri öğrenciler ödül aldı.
Ödül töreninde açılış konuşması yapan Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, başarılı öğrencileri ve öğrencilerin başarılarında emekleri bulunan öğretmen ve velileri tebrik etti.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’te yaptığı konuşmada öğrencilere verilecek ödüllerin tamamını üstlenen İş Adamı Ünal Haban’ a teşekkür ederek, “Üç şey başarı getirir. Birincisi öğrencinin hevesi, ikincisi öğretmenin nefesi, üçüncüsü ise velilerin kesesi. Ben bugün buna iş adamlarımızın da kesesi diyerek dördüncüyü ilave ediyorum. Ben doyduğu yerle ödeşen iş adamlarımızı, can-ı gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca burada ödül alan tüm öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamlığına vekâleten bakan Develi Kaymakamı Murat Duru ise konuşmasında sınavda başarılı öğrencileri tebrik ederek “ Büyüklerimiz marifet iltifata tabidir demişler. İster ilkokul, ister ortaokul ister lise isterse üniversite de olsun marifeti olanın bizim kültürümüzde iltifatı vardır. Bugünde iltifat noktasında güzel bir program düzenlenmiş. Bende burada olmaktan mutluyum. Eğitimde üç unsur çok önemli; öğretmen, öğrenci ve veli. Eğer başarılı olmak isteniyorsa, bu üçlünün en güzel şekilde birbirini tamamlaması gerekiyor. Bu üç unsura, çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Gençler, kendinizi asla küçümsemeyin. Sorumluluk sahibi olarak çalışmalarınızı, öğrenciliğinizi ve işinizi en iyi şekilde yerine getirirseniz, İnanın Allah size bütün kapıları açar. Türkiye’nin hatta dünyanın en iyi üniversitelerinin kapıları size açılır. Önce kendinize, sonra ailenize, sonra da ecdadımıza ve şehitlerimize layık olmaya çalışacaksınız. Dünyanın en güzel coğrafyasını Cenab-ı Allah bize nasip etmiş. Adeta cenneti bize dünyada vermiş. Bu cennet vatana göz diken ülkeler var. O nedenle bizi sürekli rahatsız ediyorlar. Bize sayısız haçlı seferi düzenlediler. Anadolu’ya bin yıl önce gelmişiz. Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Ve bu topraklarda en uzun yaşayan İslam ile yoğrulan Necip Türk Milleti'dir. İnşallah sizler de bir abi olarak bizim sözlerimizden, tecrübelerimizden faydalarınız bin yıllar değil, yüce yaradan insanı bu dünyada ne kadar yaşatacaksa, bu topraklarda da Türk çocukları yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Orta Öğretime Geçiş Sınavında başarılı olan 68 öğrenciye ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39