• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Yahyalı'da Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Yahyalı'da Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor
Yahyalı Belediyesi, ilçe yollarında başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında, İlçenin manevi önderlerinden olan H. Hasan Efendi ‘nin türbesinin bulunduğu Kalender Camii ve Kavacık Mahallesi yolunda genişletme ve düzenleme çalışması başlattı.

Yapılan yol çalışmasını yerinde inceleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztük, Yahyalı’yı en kısa süre içinde modern yollarla donatmak istediklerini bunu da yapmak için kış aylarına rağmen çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Kavacık yolu çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Öztürk şunları söyledi:
“Genişletme ve düzenleme çalışması yaptığımız yol, Yahyalı denilince akla ilk gelen isimlerden, Yahyalı’nın manevi mimarlarından Yahyalılı Hacı Hasan Efendi Hazretlerinin türbesine ve Kalender Camisine giden yol. Burada her sene rahmetli Hacı Hasan Efendi Hazretlerini anma programları oluyor. O programlara ilçemizden, il dışından ve yurtdışından gelen insanlarımız hem yolların darlığı nedeniyle hem de otopark konusunda sıkıntılar çekiyordu. Buradaki yolumuzu genişletmeye başladık. İnşallah bu yola biz kaldırım ve yürüyüş yolu da yapacağız. Daha sonra da bahar aylarında asfalt çalışması ile yol çalışmamızı tamamlayacağız. Mevcut yol buraya yakışmıyordu. Hacı Hasan Efendimiz Yahyalı’daki insanlarımız üzerinde hakkı olan bir büyüğümüz. Bizim üzerimizde de hakkı var. Onun tedrisatın da yetişmiş birisi olarak Hacı Hasan Efendimizi en güzel şekilde anmanın, onun ruhunu şad etmenin en güzel yolu, ona giden yolu temizlemek, güzelleştirmek diye düşünüyorum. Onlar hep güzel insanları yetiştirdiği için, manevi büyüklerimize, manevi liderlerimize giden yolların her zaman güzel olması gerekiyor. Ben şimdiden ilçemize hayırlı olsun diyorum.”
Büyük memnuniyetle karşılan yol çalışması için Başkan Esat Öztürk’e teşekkür eden mahalle sakinleri, Hacı Hasan Efendi’nin türbesinin çok fazla ziyaretçisi olduğunu, buraya gelenlerin yol konusunda sıkıntı çektiklerini, bu sıkıntıların giderileceği için mutlu olduklarını ifade ettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39