• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Yahyalı’da Kudüs için protesto gösterisi düzenlendi

Yahyalı’da Kudüs için protesto gösterisi düzenlendi
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Yahyalı’da da protesto edildi.

ABD'nin Kudus'ü İsrail'i başkenti olarak tanımasının ardından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde Yahyalı Ulu Camiinde cuma namazının ardından protesto gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriye Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde ‘Kudüs onurumuzdur’, ‘Kudüs namusumuzdur’, ‘Kudüs Bizimdir’ pankartları taşıyan katılımcılar, sloganlar attı.
AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına karşı Yahyalı Ulu Camii önünde bir basın bildirisi okudu. Türkmenoğlu, bildiride şu ifadelere yer verdi:
“Kudüs davamızdır, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, İnsanlığın silûeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.
Bildirinin okunmasının ardından Yahyalı Ulu Camii önünde İslam Birliğinin sağlanması ile alakalı dua edilerek protesto gösterisi sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39