• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

YAHYALI’DA MESLEK LİSELİLER BELEDİYE ATÖLYESİNDE

YAHYALI’DA MESLEK LİSELİLER BELEDİYE ATÖLYESİNDE
Bu örnek projede Yahyalı Hasan Hüseyin Arıkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.

Yahyalı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü, kurumlar arası işbirliği ile örnek bir projeye imza attı. 
Bu örnek projede Yahyalı Hasan Hüseyin Arıkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin stajlarını belediye atölyesinde yapması planlanıyor. Öğrencilerin bu sayede hem belediyenin kamelya yapımında görev alarak aktif çalışma hayatına hazırlanabilmesi hem de öğrendiklerini sahada uygulaması amaçlanıyor.
Kurumlar arası yapılan işbirliği ile uygulamaya konulacak olan proje hakkında açıklamalarda bulunan Yahyalı Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Yahyalı Belediyesi ile güzel bir işbirliği içinde olduklarını, belediyenin milli eğitim camiasına birçok konuda destek verdiğini ifade ederek, kendilerinin de belediyeye destek verecek oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Müdür Kafalı “ Başkanımızın böylesine güzel bir işbirliğini düşündüğü için, kendisine teşekkür ediyorum. Hasan Hüseyin Arıkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerimiz zaten stajlarını yapıyorlardı. Belediyenin de kamelya yapımı devam ediyordu. Bu anlamda parklarımıza, bahçelerimize hatta okullarımıza takılacak olan kamelyalara destek vereceğiz. Sağ olsun devletimiz, öğrencilerimizin sigortasını yatırıyor. Başkanımızda sağ olsun, stajyer olarak çalışacak öğrencilerimize, destek çıkacaklarını söyledi. Biz ne kadar öğrenci lazımsa, okul müdürümüzle beraber, stajyer öğrencilerimizi buraya göndereceğiz.” diye konuştu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’te konu ile ilgili açıklamasında, meslek liselerine çok değer verdiklerini, Türkiye’nin geleceği için meslek liselerine gerekli önemin verilmesinin şart olduğunu, yaptıkları işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. Başkan Öztürk “Hasan Hüseyin Arıkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’miz ile ortaklaşa belediyemiz atölyesinde kamelya imalatı yapacağız. Maalesef son zamanlarda teknik okullarımız, öğrenci manasında, hayat bulmaya başladı. Bir ülkenin kalkınmasında, meslek ve teknik liselerinin çok önemli olduğunu, camia olarak bizler iyi biliyoruz. Mesleki ve teknik liselerimizi, ülkemizin kalkınması açısından çok önemsemiyorum. İnşaallah bizde Milli Eğitimle iş birliği çerçevesinde 20 tane kamelya yapacağız. Çocuklarımızın tecrübelerini, sahaya yansıtacağız. Sahanın tecrübesini, çocuklarımıza yansıtacağız. Bu proje ile yaklaşık 3000 liraya mal olacak bir kamelyayı, yarı fiyatına, 1500 lira gibi fiyatla imal edeceğiz. Zaten çalışan personelimiz kendi personelimiz. Meslek lisesinde okuyan öğrencilerimizin de katkısı ve desteği ile uygun fiyata kamelya imal etmiş olacağız. Burada da bizim öğrencilerimize katkımız olacak. Öğrencilerimize asgari ücretin %30’ u kadar öğrencilere harçlık vereceğiz. Karşılıklı dayanışma bu şekilde olur. Biz birliktelikle, az maliyetle çok üretim yapmış olacağız. Bu işbirliğimiz hayırlı olsun.” dedi.
Başkan Esat Öztürk, belediye olarak kullandıkları Çok Faaliyet, Az Maliyet sloganın bu tür iş birliktelikleri ile hayata geçirdiklerini, bu da ilçenin menfaatine olduğu belirtti. Başkan Öztürk “ Bu birliktelikle az maliyetle, çok faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız. Bu kamelyaları Derebağ Şelalemiz için yapıyoruz. Ayrıca ilçe içerisindeki park ve bahçelerimizin, okullarımızın ve camilerimizin kamelya ihtiyaçları var. Onların ihtiyaçlarını da karşılamak istiyoruz. Her zaman dediğim gibi biz, doğanlara beşik, ölenlere mezarız.” diye konuştu.
Ayrıca belediyeye iş başvurusu için gelen birçok vatandaşın olduğunu, onlara da iş veremeseler bile iş bulma konusunda yardımcı olduklarını ifade eden Başkan Öztürk, bu başvurular içinde yer alan meslek liseli kalifiye elemanları, bir yerlerde değerlendirmek için azami çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
İşbirliği kapsamında, Hasan Hüseyin Arıkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden 12 öğrenci staj süreleri boyunca belediye atölyesinde kamelya imalatında görev alacaklar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39