• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

YAHYALI’DA ULAŞIM SORUNU MASAYA YATIRILDI

YAHYALI’DA ULAŞIM SORUNU MASAYA YATIRILDI
Yahyalı ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsü alan köylerdeki ulaşım sorunu masaya yatırıldı.

Yahyalı Belediyesi ile Yahyalı Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından organize edilen toplantı belediye binasında yapıldı. Toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeleri Şube Müdürü Yusuf Deliktaş, Yahyalı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail İlboğa ve minibüs işletmecileri katıldı.
Toplantıda değerlendirmeler yapan Başkan Esat Öztürk, petrol fakiri bir ülke olduklarını 2-3 tane yolcuyla minibüslerin çalışmasının ülke ekonomisine zarar verdiğini belirtti. Başkan Öztürk “ Burada bir birliktelik sağlamak, sorunlarımızı konuşmak için toplandık. Bundan önce Yahyalı-Kayseri arasında çalışan firmalarımızı bir araya getirememiştik. Ama Büyükşehir yasası ile bir araya geldiler. Bilindiği üzere Büyükşehir Yasası ile Yahyalı merkez ilçe oldu. Artık ulaşım konusunda söz sahibi olan, bizi organize edecek yönlendirecek olan kurum Kayseri Büyükşehir Belediyesi’dir. Kayseri B.Ş.B Otobüs İşletmeleri Şube Müdürü Yusuf Deliktaş en yetkili kişi olarak toplantımıza katıldı. Daha önce bir birliktelik sağlayamamıştık, İnşaallah bugün burada güzel bir karar çıkar. Burada sizleri bir araya getiren Şoförler Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada güzel bir karara imza atarsak taşımacılık yapan esnafımız arasında sıkıntı olmaz, kafamız rahat olur yine kazanan esnafımız olur. Biz sizler için her türlü güzelliğe imza atmak için buradayız. “ diye konuştu.
Toplantıda konu ile alakalı minibüs işletmecilerine bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeleri Şube Müdürü Yusuf Deliktaş, Yahyalı’da akıllı işletmeciliğin yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Müdür Deliktaş “Yahyalı-Kayseri arasında yolcu taşıyan firmalar yılda 47.000 km yol yaparak 11.000 yolcu taşıyor, Kayseri’de ise taşınan yolcu sayısı 365.000, 116.000 km yol yapılıyor. Buradan akıllı işletmecilik yapılmadığı sonucu çıkıyor.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım konusunda çözüm yollarını kendilerine göstereceklerini ifade eden Müdür Yusuf Deliktaş buna uyulmadığı zaman minibüsçü esnafının kaybedeceğini söyledi. Bireysel işletmeciliğin bittiğini, bir araya gelinerek kazanmanın daha kolay olduğu ifade ederek “ Artık bireysel işletmecilik yani tek başına işletmecilik öldü. Ayakta durma şansınız çok zor. İşletmeciler Bir araya gelerek, ortak yakıt indirimi alarak, ortak tamir giderleri alarak, ortak ihtiyaçları tespit ederek 20 araç yerine 10 araçla çalıştırarak ama sermayelerini birleştirerek bir birlikteliğe gidiyor. Siz de bunu yaparsanız satış değeriniz en % 50 artar.” diye konuştu.
Minibüsçülerin söz alarak sıkıntılarını anlattıkları toplantı da çözüm yolları arandı. Kaçak yolcu taşıyanların kendilerini mağdur ettiğini söyleyen minibüs işletmecileri bununla alakalı yardım istediler. Minibüs işletmecilerinin birlikte hareket ederek, belirlenen güzergâh ve saatlerde yolcu taşıması yapma kararı aldılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39