• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Yahyalı'da yılmak yok nöbete devam

Yahyalı'da yılmak yok nöbete devam
Yahyalı’da Demokrasi ve Milli İrade nöbeti

Yahyalı’da Demokrasi ve Milli İrade nöbeti Cumhuriyet Meydanında düzenlenen on dokuzuncu gün programıyla devam etti. 


Vatandaşların ilk günden beri yoğun ilgiyle katılım sağladıkları Demokrasi ve Milli İrade Nöbetinin on dokuzuncu gün programına Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı İlçe Müftüsü Bahri Çam Ak Parti Kayseri İl Teşkilatı Yöneticileri, Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftüsü Bahri Çam vatandaşlara hitap etti.

Müftü Çam; ‘’On dokuz gündür bu meydanı bırakmayan Yahyalılı kardeşlerim, Allah’ın selamı üzerinize olsun. Bir hadisi şerifle başlamak istiyorum. Peygamber Efendimiz Mescidi Nebevi ’de sahabeye şöyle buyuruyor; yakın bir zamanda yeryüzündeki bütün milletler vahşi hayvanların aç kalıpta bir çanağa saldırdığı gibi size saldıracaklar. Bunun üzerine sahabe sordu, Ya Resulallah bunlar kimdir? Allah’ın elçisi, Hristiyanlar ve Yahudilerdir buyurdu.

Sahabe tekrar sordu, Ya Resulallah bizim sayımız az mı olacak? Peygamber Efendimiz şöyle cevap verdi; hayır sayınız az olmayacak. Yeryüzündeki milletler, dünyaya olan ilginizden, sevginizden dolayı imanınızın azaldığını sezerek size saldıracaklar. Peygamber Efendimiz(s.a.v) aslında burada bizi bilinçlendiriyor.

Ahir zamanda yeryüzündeki milletlerin bize saldıracağını vurguluyor. Diyeceksiniz ki, peki hocam şu anda saldıranlar içimizdeki beyinsizler. Bu hadis-i şerifin şerhinde âlimlerimiz şöyle diyorlar. Onlar sizi asla dışardan yenemezler. Onlar yerli köleler bulmak suretiyle sizi tahrip edecekler.

Ayrıca Kur’an-ı Kerim bizlere bu münafıkları, bu hainleri açıkça anlatıyor. Bizim bu meydanlarda beraber olmamız, birlik ve dayanışma içerisinde olmamız Vallahi yeryüzündeki milletleri çıldırtıyor. Cumhurbaşkanımızda ifade ettiler. Batılı devletlerin bir tanesi çıkıp da bizimle birlikte hareket etmedi. Geçmiş olsun demedi. Neden? Çünkü Cenabı Allah onları bize tanıtıyor. Yahudi ve Hristiyanlar sizden asla razı olmazlar. Bunun bilincinde olmalıyız kardeşlerim.

Müslüman Türk milletinin ezilmemesi, bozulmaması, üzülmemesi için birliğimizi çok iyi muhafaza etmemiz lazım. Şuurla hareket etmemiz lazım. Ne kadar mükemmel bir Cumhurbaşkanımız var biliyor musun? Geçenlerde konuşmasında Nurlu mağarada Peygamber Efendimizi saklayan Allah beni de sakladı dedi. Bu ne güzel iman ki, yeryüzünü korkutuyor.

Yeryüzündeki kâfirlerin çıldırmasının sebebi budur. Ne kadar çıldırdıklarını düşününki hale mistik hezeyanlar peşinde o hain. Herkes Cumhurbaşkanımıza, bu milletin liderine saldırıyor. Çünkü bu milletin lideri çok önemli. Allah bize ikram etti. Bizlerde Allah’ın bu ikramını birlik ve beraberlik içerisinde koruyacağız.’’ şeklinde konuştu.


Müftü Çam’ın ardından Başkan Esat Öztürk vatandaşlara hitap etti. Vatandaşları selamlayan Başkan Öztürk; ‘’Cenab-ı Allah, bu bayrağın altından, bu minarenin gölgesinden, ezan ülkesinden bizleri ayırmasın. Allah razı olsun sizlerden biz Yahyalılı kardeşlerimize minnettarız. Tüm Türkiye’ye minnettarız.’’ diye konuştu.
Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber ‘de konuşmasında ; ‘’On dokuzuncu günde de birlikte olduğumuz kardeşlerim, Allah sizlerden razı olsun.

Özellikle hanım kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki bu milletin kadınları bir eliyle beşik sallarken diğer elleriyle dünyayı sallarlar. Değerli kardeşlerim 15 Temmuz’da sizlerin gayretiyle çok ciddi bir sıkıntıyı atlattık. Şu anda bir dedikodu dolaşıyor, ikinci bir darbe girişimi olacağına dair.

Bizde millet olarak diyoruz ki, gelsin. Zaten biz ilk dalgada bir acemilik yaşadık. Tankınızı, tüfeğinizi elinizden aldık ve birazcık da kulağınızı çektik. Eğer yüreğiniz varsa ikinci dalganız gelsin, bizde sizin ciğerinizi sökelim. Bu hainler 15 Temmuz’da bu ülkeye çektirdikleri sıkıntının hesabını verecekler.’’ ifadelerini kullandı.


Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’ de Yahyalı halkına teşekkür ederek ‘’On dokuz gündür meydanlarda Milli İrademize sahip çıktıkça birileri de dünyanın öbür ucunda çatlıyorlar. Bu milletin liderine sahip çıkmasına bir türlü anlam veremiyorlar. Bizler meydanlar da Milli İrademize sahip çıkmaya devam edeceğiz.’’ İfadelerine yer verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39