• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

YAHYALI’NIN BİRLİK VE BERABERLİĞİ KURULACAK VAKIFLA ARTACAK

YAHYALI’NIN BİRLİK VE BERABERLİĞİ KURULACAK VAKIFLA ARTACAK
Kayseri’de yaşayan Yahyalılar tarafından her ay düzenlenen istişare toplantısının 3. Bu ay Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün ev sahipliğinde Derebağ Şelalesi’nde yapıldı.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ulaşım A.Ş Mali İdari İşler Müdürü Yakup Tezcan, Ak Parti Talas İlçe Başkanı Ragıp Dost, Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber, daire amirleri ve Kayseri’de yaşayan Yahyalılılar katıldı.

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından Şelale Restaurant’ta verilen akşam yemeğinin ardından başlayan toplantıda, selamla konuşması yapan Başkan Esat Öztürk, Ramazan Ayı’ndan önce Yahyalı’ da bir yardım vakfının kurulması gerektiğini, bu vakıf ile öğrencilere burs, evlenemeyen gençlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi amaçladıklarını belirterek, kurulacak vakfın geniş katılımlı ve kapsayıcı olmasının önemli olduğunu söyledi.
Başkan Öztük; “ Talas toplantımızda görüştüğümüz güzel konular vardı. Vakıf kurmak, bu konular içinde bizim için en önemlisi oldu. Vakıf, dernek ve cemiyetlerden oldukça farklı bir kurum. Biraz daha şemsiye görevi gören bir kurumdur. Cemiyetler ve cemaatler daha kendi bünyesindekilere yardım ediyor. Hacılar Yardımlaşma Vakfı, bu konuda bize en güzel örnek. Allah için çokta güzel misyonla görevleri yapıyorlar. Belediyeler maalesef burs veremediği için, Yahyalı’daki öğrencilere burs sağlamamız lazım. Ayrıca evlenemeyen gençlere destek olmamız ve fakirlere yardım etmemiz için vakıfa ihtiyacımız var. Vakıf kurulunca buradaki zekat kurumunu çalıştırabiliriz. İnşallah bu toplantımızda Yahyalılar Vakfı adında bir vakfın kurulum kararını burada vermiş olalım. Ahmet Başkanımız Hukukçu olması vesilesiyle bu konu ile ilgilenecek. Bizim tüzüğümüz hazır durumda. Vakfımızın geniş bir kesimi kapsaması için en azından 20 kişinin ismini yazalım. Bu arkadaşların vakıfta isimlerinin yer alması onlara duyulacak itimatı da artıracaktır. İlçemizi kuşatacak bir isim listesi oluşturarak vakfın kurulum çalışmalarına yarından itibaren başlatacağız. İnşallah bu toplantımızın bereketi de vakfın kurulum kararı olmuş olsun. Yahyalı’da ne türlü bir güzelliğin olduğunu hep beraber görmüş olalım. Allah bin bir türlü güzelliği ilçemize vermiş. Bunun şükrünü, zekâtını vermemiz lazım. Bulunduğumuz mevkiinin ve görevin zekâtını vermemiz lazım. Bizim Yahyalı diye, ülke diye bir derdimiz var. Ben bu nedenle bu çalışmaya katkı vereceğinizden hiç şüphem yok. Bizim Yahyalı’yı geliştirmemiz için projeler hazırlamalı ve bununda takipçisi olmamız gerekli “ diye konuştu.
Gece geç saatlere kadar devam eden toplantıda, Yahyalı ile alakalı yapılması gereken önemli konuların istişare edilerek önemli kararlar alındı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39