• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Yakalanan teröristten Karayılan itirafı

Yakalanan teröristten Karayılan itirafı
Güvenlik güçleri tarafından yakalanan PKK'lı terörist akıl almaz itiraflarda bulundu. PKK Kandil sorumlusu Murat Karayılan ile ilgili itiraflarda bulunan PKK'lı teröristin söyledikleri örgütün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu.
Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan PKK'nın İran'daki kolu olan PJAK militanı Ahmet Güreş örgütle ilgili bilinmeyenleri açıkladı

Her kampta ayrı bir sığınak yapıldığını ve kampta verilen eğitimlerin yaklaşık 3 ay sürdüğünü söyleyen örgüt üyesi hava saldırılarında ise Cemal Kod adlı Murat Karayılan'ın kaldığı yerin arka kapısından mağaraya giren bölme sayesinde kurtulduğunu söyledi.

ÖRGÜT HER KAMPTA KENDİNE SIĞINAK YAPIYOR

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 23 Mayıs 2012'de gözaltına alınan 'Şexo Tercan' kod adlı Kahramanmaraşlı 41 yaşındaki Ahmet Güreş, Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Türkiye'den 1980'de Almanya'ya giden Ahmet Güreş kaçak yolla Fransa'ya gittiğini ve bu ülkeye iltica ettiğini anlattı. Fransa'da terör örgütüne katıldığını belirten Ahmet Güreş, 18 yıl önce gittiği İran'da bir takside silah, bomba yakalatınca 5 yıl hapis yattığını ve cezasını çektikten sonra Gürbulak Sınır Kapısı'nda Türk makamlarına teslim edildiğini bildirdi. Ahmet Güreş, 25 Mayıs 2012'de Ağrı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde verdiği ifadesinde örgüt ile ilgili ilginç detayları anlattı. Örgütün her kampta kendine göre sığınak yaptığını bildiren Güreş, Xınere kampı ile ilgili şunları söyledi:

KAMPLARDA EĞİTİM 2-3 AY SÜRÜYOR

'Xınere kampı, İran ile PKK arasında ilişkilerin iyi olduğu zamanlarda İran'a giderken tam sınırdaki boğazda sağlı sollu konuşlandırılmıştı. Bu kampta 4 doçka vardı. Xınere'de 2 ideolojik eğitim okulu var. Bu kampların adı Mazlum Doğan eğitim kampı. Kamplarda eğitim 2-3 ay sürüyor ve örgüt mensubu sayısı 50-100 arasında değişiyor. Kamp alanındaki sığınaklar için tepelerin altı kompresör veya TNT ile deliniyor.

İNSAN BOYU SIĞINAKLAR 3-4 KİŞİLİK YAPILIYOR

İnsan boyu yüksekliğindeki sığınaklar 3-4 kişilik yapılıyor. Tünel şeklinde ve 5-6 metrelik tüneller ise zikzaklı kazılıyor. Biri erkeklerin, diğeri kadınların iki kampı vardı. Erkeklerden Cemal kod adlı Murat Karayılan sorumluydu. Bu kampın adına 'Başkanlık konseyi' deniyor.

KARAYILAN'IN KALDIĞI EVİN ARKA KAPISI MAĞARAYA AÇILIYOR

Murat Karayılan'ın kaldığı evin arka kapısı hava saldırılarından kurtulmak için mağaranın içine giriyor. Bayanlara ait kampın sorumlusu Zaho kod adlı Suriyeli örgüt mensubudur. Kampta, HPG'ye ait cephane birimi vardı. Cephanelik Xınere kampının güneyinde kalır. Bu kampların elektrik enerjisini kendileri üretirler. Gıda ve giyecek ihtiyaçlarını İran istihbaratı ve Irak Barzani grubunun bilgisi dahilinde geldiğini biliyorum. Hakurk kampı ise, Xınere kampına 7-8 saat mesafede. Bu kamp Şırnak ili sınırına yakındır. '
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39