• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

YALOVA'NIN KADERİ

YALOVA'NIN KADERİ
Yalova'da seçimleri kim kazanacak? 30 Mart yerel seçim sonuçları açıklandıktan sonra CHP'li Muharrem İnce'nin aday olduğu Yalova'da az görülür bir olay yaşandı. Muharrem İnce seçimi 1 oy ile kaybetti.

Yalova'da son gülen kim olacak? CHP ile AK Parti arasında el değiştiren belediye başkanlığı için il seçim kurulu kararını açıklıyor.

Belediye başkanlığı seçimini bir oy farkla Ak Parti'nin kazandığı açıklanan Yalova'da CHP ve Ak Parti'nin yaptığı itirazları görüşen İl Seçim Kurulu'nun bugün saat 17.00'de kararını açıklaması bekleniyor.


Yalova İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ tarafından Yalova'da belediye başkanlığı seçimlerini 1 oy fark ile AK Parti'nin kazandığı duyurulması ardından CHP ve AK Parti sonuçlara karşılıklı itirazlarda bulundu. CHP'nin iki sandıktaki oyların sisteme yanlış girdiği, Ak Parti'nin de 2 sandık oylarının sisteme yanlış girmesi ile 2 bin 319 geçersiz oyun yeniden sayılması konunda Yalova İl Seçim Kurulu'na yaptığı itirazlar inceleniyor.

CHP'LİLER BEKLİYOR

İtirazların görüşüleceği İl Seçim Kurulu'nun bulunduğu adliye binasına bugün ilk olarak Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun geldi. Coşkun'un ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kocaeli Milletveli Haydar Akar, Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve Turhan Tayan da adliye binasına geldi. İnce, adliye binasına girerken, "Biz kimsenin hakkını yemedik. Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz" dedi. Partililerin alkışlaması üzerine İnce, "tezahürat istemiyoruz. Sakince bekleyin" dedi.

İnce, daha sonra adliye önünde CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı. İnce, seçim kampanyası döneminde 41 vilayete gittiğini ve mitingler yaparak 200'ün üzerinde yerde konuşma yaptığını söyledi.

17.00'DE KARAR AÇIKLANACAK


Bilecik Vezirhan Belediye Başkan adayının iki kez Yalova'ya geldiğini ve kendisinin kampanyasına katılmasını istediğini kaydeden İnce, "Ben de zamanım yok dedim. O da sen bir gel ben sana Vezirhan'ın anahtarını teslim edeceğim dedi. Şimdi Vezirhan'dan genç kardeşlerimizi göndermiş. Belediye başkanı seçilmiş anahtarlığımı göndermiş." dedi.

İnce daha sonra Vefa Salman'a dönerek artık senden de bir anahtarlık bekliyorum dedi. Salman da, Söz efendim dedi. İtirazları inceleyen İl Seçim Kurulu?nun saat 17.00'de kararını açıklaması bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39