• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

YAMAN DEDE'YE 45 BİN ZİYARETÇİ

YAMAN DEDE'YE 45 BİN ZİYARETÇİ
Talas Belediyesi tarafından restore edilerek 2 yıl önce turizmin hizmetine sunulan Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ni 45 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerine 2 asır öncesinin tarihi mistik kokusunu tattıran konak, müze mantığıyla ücretsiz olarak gezilebi

Tablakaya Mahallesi Muammer bey Caddesi'nde bulunan konağın büyük bir çalışmayla ayağa kaldırıldığını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Bugün turizme açtığımız konakta ziyaretçi sayısının 45 bin olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi. Başkan Yıldırım, konağın huzur verici bir yanı olduğunu belirterek, "Talas'ın tarihi yönü çok güçlü. Konaklarıyla, evleriyle, yer altı şehirleriyle, mabetleriyle. Bu yapı da Talas'ın ayrı bir simgesi haline geldi. İki yılda o kadar ilgi oluştu ki bu bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. İki yıl içinde 45 bin ziyaretçi ciddi bir rakam" diye konuştu. 
    Başkan Yıldırım, artık Talas'ın şehir medeniyeti ayrıntılarının ortaya çıkmaya başladığını kaydederek, "Bu konakta iki asır öncesinde klimadan, kapı otomatiğine, güvenlik kamerasından, her odada banyosuna kadar günümüzün normal özellikleri kullanılmış. Bütün bu ayrıntılarıyla konağın Talasımız, şehrimiz adına takdir edilmesi ayrı bir mutluluk. Şunu kendimize özeleştiri olarak söylemeliyiz. Biz tanıtıma maalesef yeterince zaman ayıramıyoruz. Keşke zaman ayırıp daha iyi tanıtabilsek." şeklinde konuştu.  
    "Talas'taki konaklar sadece Yaman Dede Kültür Sanat Evi ile sınırlı değil" diyen Başkan Yıldırım, şöyle konuştu: "Restorasyonu tamamlanan Feyzioğlu Konağı, Okutan Konağı, bu yıl restorasyonu başlayacak Aksoy Konağı olarak bilinen Ali Saip Paşa Konağı, Kiçiköy Ali Saip Paşa Sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında çalışmaların sürdüğü ikinci yer altı şehri gibi değerlerin bulunduğu bir yerde tarih, kültür, sanat ve medeniyet canlı bir şekilde simgeleşiyor. Bu, sadece bir konaktan ibaret değil." 
    Tarihi konağa yeni evlenen çiftler başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin rağbet gösterdiğini anlatan Başkan Yıldırım, "Kayseri'de düğün yapıp ta Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nde fotoğraf çekinmeyen bir çift yok gibi. Burası bir doğal stüdyo ve burada kareler çekinmek için şehir dışından ve yurtdışından gelenler var. Artık kaybettiğimiz değerlere yakınma yerine bunları kazanıp hayata dahil etmeyi, istihdama ve turizme kazandırmayı başarıyoruz. Bütün hemşehrilemizin burayı görmelerini tavsiye ederim." ifadelerini kullandı.  
    Tarihi konağı gezen 45 bininci ziyaretçi Metin Bağış, her bir detayının ayrı bir güzellik taşıdığını ifade ederek, turizme kazandırılmasından dolayı teşekkür etti. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39