• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Yamula Barajı'ndaki Teknelere Ruhsat

Yamula Barajı'ndaki Teknelere Ruhsat
Kayseri'de bulunan Yamula Barajında balık avlanması için 33 balıkçı teknesine ruhsat verildi. Balıkçılar avlanmaya başladı.
Marina restoranda düzenlenen programda, Kayseri Denizi diye tabir edilen Yamula Barajında balık avlamaları için 33 balıkçı teknesine ruhsat verildi. Ruhsatları, Marina restoranında Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız balıkçılara teslim etti. Yamula barajıyla beraber şehirde çok önemli bir iş ve faaliyet alanı ortaya çıktığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz burası elektrik üretmek üzere kuruldu ama sadece elektrik üretimi değil sulamayla alakalı kısmı da var.Daha ziyade 66 kilometre
uzunluğunda bir göl yapıldı. Yamula Barajı Türkiye'nin en önemli göllerinden biri. Şimdi bu göl kenarında 22 köy var. Bu köylerin çehresi değişmiş oldu. Yani burada çiftçilik, tarım devam edecek ama bu arada balıkçılık denen hadise denizle alakalı bir kısım bununla tanışmış olduk. Balıkçılık önemli bir gelir kapısı oldu. Tabi su üstünde kültür balıkçılığı yapılıyor. Buradaki arkadaşlarımız motorlu tekneleriyle balıkçılık yapacaklar. Allah kolaylık versin. Belki dedelerimize söyleseydik 'Ya Kızılırmak
üstünde balıkçılık yapılacak falan desek olmayacak şey düşünüyorsunuz torunlarım evlatlarım derlerdi' bugün bu karşımıza çıktı. Kayseri'nin deniziyle beraber balıkçılık denen hadiseyle tanışmış olduk"

Yamula Barajının yapısıyla ilgili bilgi veren Yıldız, şunları söyledi: "Şimdi 82 milyon metrekarelik bir su yüzeyi meydana geldi. Burada ciddi bir balıkçılık hadisesiyle karşı karşıyayız. Kurulan kooperatifimizin bu civardaki yerleşim yerlerindeki kooperatifimizin 22 köy 167'de üyesi var. Bu tekneler sırasıyla ruhsatlandırılacak. Buradan sazan, siroz, levrek, alabalık ve birazda maliyet olarak iyi para eden gümüş balığı üretiliyor ve tutuluyor. Arkadaşlarımızın bin 300 ton kapasiteleri var."
Ruhsatların verilmesinin ardından Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve beraberindekiler ava çıkan balıkçıları el sallayarak yolcu etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39