• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

''YAPILAN ZAMLARIN MUTLU EDECEK YÖNÜ YOKTUR''

''YAPILAN ZAMLARIN MUTLU EDECEK YÖNÜ YOKTUR''
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, son günlerde akaryakıta yapılan zammı değerlendirdi.
Akaryakıta yapılan zamların herkesi rahatsız ettiğini dile getiren Ateş Ateş, “Akaryakıta yapılan zam tabii ki hepimizi rahatsız ediyor. Esnaf akaryakıta yapılan zamdan hiçbir zaman memnun olmaz. Akaryakıtı en çok kullanan nakliyeci esnaftır. Bu yüzden yapılan zamların mutlu edici bir yanı yoktur” dedi.
Akaryakıta zamların, dışa bağımlı bir ülke olmaktan kaynaklandığını belirten Ateş, “Ülkenin şartları ve toplumun da buna anlayış gösterdiği herkes tarafından bilinmektedir. Akaryakıt da dışa bağımlılığın vermiş olduğu rahatsızlıktır. Bu ülkemizin ve hükümetimizin kendi düşüncesiyle yapmış olduğu bir olay değildir. Malumunuz dünya piyasası akaryakıtta yükselişi ister istemez ülkemize de yansıyor. Bu sadece nakliyece esnafla değil, toplumun her kesimine etki yapıyor. Çünkü taşıma sektörü akaryakıtla faaliyetini yürütüyor. Akaryakıta yapılan zam maliyetleri arttırıyor, girdileri arttırıyor. Bu da vatandaşın mutfağına kadar sirayet ediyor. Toplumun her kesimi yapılan zamdan rahatsız olmaktadır” ifadelerini kullandı.
Yapılan zamlara hükümet tarafından da hassasiyet gösterildiğini söyleyen Ateş, “Hükümetimiz bu konuda gerekli hassasiyeti kılı kırk yararak gösteriyor. Vatandaşa yakıt nasıl temin edilir onun gayreti içerisinde olduklarını biliyoruz. Çünkü bu konudaki rahatsızlıklarımızı sık sık dile getiriyoruz. Ne zaman ülkemiz akaryakıtını kendi çıkaracak, kendi yağıyla kavrulacak duruma gelirse, o zaman akaryakıtında diğer bütün sektörlere tesir etmesi azalır” şeklinde konuştu.
Akaryakıta yapılan zamdan vatandaşın en az zararla etkilenmesi için ise Ateş şu önerilerde bulundu:
“Benim önerim şudur, vatandaş zorunlu olmadı müddetçe akaryakıt kullanılan araç ve gerekleri kullanmasın. Özellikle şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanılması hem vatandaşın hem ülkenin menfaatinedir. Gönül ister ki herkes aracıyla gelsin gitsin ama akaryakıtın ülkeye getirdiği külfeti hesap edersek eğer tasarruf edersek hem ülkemiz kazanır hem ailemiz kazanırız.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39