• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Yaşar Karayel: "CHP her zaman darbecileri teşvik etmiştir"

Yaşar Karayel: "CHP her zaman darbecileri teşvik etmiştir"
AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, darbeler ve Gezi parkı olayları arasındaki ilişki ile ilgili olarak, "Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinin başlangıcında ve arkasında"..
AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, darbeler ve Gezi parkı olayları arasındaki ilişki ile ilgili olarak, "Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinin başlangıcında ve arkasında CHP'nin organize ettiği öğrenci hareketleri görülür. CHP her zaman darbecileri teşvik etmiştir" dedi.

Darbeleri Araştırma Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel, Kayseri'nin Develi ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Karayel burada, darbeler ve Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili değerlendirmede bulundu. "Ülkemizde yaşanan son olayların İstanbul Taksim meydanındaki Gezi Parkı çevre düzenlemesi ve alandaki 13 ağacın ağaç kesilmesi ya da yer değiştirilmesi ile hiçbir ilgisi yoktur" diyen Karayel, "Orada 3 aydır devam eden yayalaştırma projesi var İstanbullular orada yayalaştırma çalışması olduğunu bilmektedirler.

Yol ve yayalaştırma ile ilgili çalışma var küçük bir alanda duvar yıkma işini bahane ederek hem içerde hem dışardan, sanal destekle organize edip AK Parti ve iktidar karşıtı olanlar için bir bahane buldular. Darbe girişimlerini savuşturan başta sayın Başbakan ve tüm grubumuz, iktidar üyeleri olarak millet iradesini yansıtmak için gayret etmekteyiz. Demokrasilerde hesap sorulacaksa sandıkta sorulur" diye konuştu.

"Sandıkta millet idaresine teslim olmayanlar dışardaki şer güçlerin destekleriyle Türkiye'nin geleceği açısından tehlikeli oyunlara alet olmaktadırlar bu da tehlike arz eder. Devlet malına göz dikenleri tasvip etmiyoruz hukuk karşısında hesap verecekler hesap vermezlerse terör anarşi ortaya çıkar" diyen Karayel, "Çevreci iktidar aranıyorsa işte en çevreci iktidar AK Parti iktidarıdır. Kayseri ve İstanbul tüm Türkiye'de belediyelerimizin ve Çevre Bakanlığı'nın çevreye ne kadar duyarlı olduğu aşikardır. Bu eylemleri yapanların tek gayesi gelişen Türk ekonomisini ve Türkiye'yi çökertmek, Türkiye'deki siyasi ve ekonomik istikrarı bozmaktır.

Finans sektöründe oyuncu olanlar hem içerden hem dışardan desteklendi. Çok şükür ekonomimiz sağlam temeller üzerine oturduğu için etkilenmemiştir. Yapılanları millet görmektedir.

Ergenekoncular ve darbecilerle hesap sandıkta görülür. Buyursunlar sandığa" ifadesinde bulundu.

Türkiye'deki Darbeler tarihi ve Gezi Parkı olayları arasındaki alakanın sorulması üzerine de Karayel şu açıklamayı yaptı:

"60 darbesinin başlangıcında öğrenci hareketi görülür. Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinin başlangıcında ve arkasında

CHP'nin organize ettiği

öğrenci hareketleri görülür.

CHP her zaman darbecileri teşvik etmiştir.

71 muhtırası, 28 Şubat, 27 Nisan, Ak Partinin kapatılmasının gündeme getirilmesi, başörtüsü olaylarının arkasında bu tezgahlar oldu. 12 Eylül'deki 80 darbesi sonrasında yapılan halk oylamasında Anayasa Değişikliği söz konusu oldu. Millet kendi iradesine sahip çıktı. Darbecilerin hepsi kendi konumlarına çekildiler. Darbecilere ve hortumculara yer yoktur. Millet iradesi ayaktadır. Milletimiz darbecilere pirim vermez."

Gezi Parkı olaylarındaki MHP'nin hassasiyetinin sorulması üzerine de, "Siyasi partiler içinde MHP millet ve devlet menfaatine ne gerektiriyorsa o noktada bulunmaktadır. MHP kendi konumuna uygun davranmaktadır. Sayın Bahçeli'nin son dönemdeki açıklamaları, şu andaki davranışı itibarı ile memleketimizin istikrarına devam etmesine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

CHP ise tam tersi ne maalesef devlet ve millet malına zarar verenlerin yanında yer almaktadır. Millete de bunun hesabını sandıkta verecektir. Bu hareketler ana muhalefete de yakışmıyor. Ülkemize de yakışmıyor. Kendilerine de yakışmıyor. Dileriz ki CHP memleket ve millet hayrına projeler üretsin" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39