• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

YAŞAR KARAYEL KAYSERİ AK PARTİ'DE GÖREV DEĞİŞİMİ

YAŞAR KARAYEL KAYSERİ AK PARTİ'DE GÖREV DEĞİŞİMİ
KAYSERİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARAYEL, 3. KAYSERİ ESENLER MANTI FESTİVALİNE KATILDI

 Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “3. Mantı Festivali”inde dev kazanlarda pişirilen 5 ton mantı dağıtıldı. 
İstanbul’da Kayseri kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla yapılan“3. Mantı Festivali” Esenler Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TÜMKAYDER’in katkılarıyla Esenler Dört Yol Meydan’da yapılan festivale Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Erol Öztaş, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan, çok sayıda siyasi ve vatandaşlar katıldı. Birbirinden güzel etkinliklerin ve yarışmaların yapıldığı festival, mehteran konseri ile başladı. Kayseri yöresine özgü halk oyunlarının oynandığı festivalde, yöresel sanatçılar sahne aldı. Festival kapsamına yöresel kıyafetli kadınlar tarafından dev kazanlarda pişirilen tonlarca Kayseri mantısı katılımcılara ikram edildi. Binlerce kişinin mantı yiyebilmek için oluşturduğu kuyruk renkli görüntülere sahne oldu. Mantı ikramının ardından Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Fatih Kısaparmak verdiği konserle müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşattı.
Festivalde vatandaşlara mantı ikram eden Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Bu meydanda değişik festivaller yapıyoruz. Kayseri bu gün Esenler’de. Bol kepçe mantılarımız 15 bin civarında vatandaşa dağıtıldı.5 ton mantı dağıttık. Anadolu geleneği olan mantıyı burada hep beraber yaşayacağız. Türkiye’nin dört bir yanını yaşıyoruz. Gün geliyor Karadeniz’in horonunu tepiyoruz. Gün geliyor Kayseri’nin mantısını burada misafir ediyoruz. Mantı dediğiniz de çocuklar Kayseri’yi hatırlasın istiyoruz. Anadolu’yu burada misafir erken ülkemizin yüreğinin burada misafir edildiğini çok iyi biliyoruz” dedi.
Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de mantının çok farklı çeşitleri olduğunu ve insanların yüz yıllar boyunca mantı ile hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Özhaseki, mantının Türkün ana yemeği olduğunu belirterek, “Anadolu’da buğday var sadece. Hamurla eti karıştırıp yemek yapıyorlar, bizde bunun kırk çeşidi var. Binlerce yıldır yaşayan bir şehir Kayseri. Ticaret şehridir Kayseri. Yapılan kazılarda yıllar öncesine ait belgeler çıkıyor. Başka yerlerde yapılan kazılarda çanak çömlek çıkarken bizden senetler çıkıyor” diye konuştu.
Uzun kuyruk sonucu mantısını alan bir vatandaş, “Mantı deyince Kayseridir” diyerek mantıyı çok beğendiğini kaydetti. Bir başka vatandaş ise, mantıyı çok güzel olduğunu belirterek, “Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Böyle etkinlikler çok güzel izlenimler bıraktı. Esenler son 10 yılda çok ilerledi” dedi.
 

Yaşar Karayel Kayseri Ak Parti İl başkanlığında görev değişimi yapılacak

KAYSERİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARAYEL, 3. KAYSERİ ESENLER MANTI FESTİVALİNE KATILDI.

KAYSERİ TV 3 MANTI FESTİVALİNDE İSTANBUL DA CANLI YAYIN GERÇEKLEŞTİRDİ, ÇOK SAYIDA KATILIMIN GERÇEKLEŞTİĞİ MANTI FESTİVALİNE, KAYSERİ PROTOKOLÜ KATILDI.TV KAYSERİ MUHABİRİ METİNER KARAYEL'E, CANLI YAYINDA SON GÜNLERDE KAYSERİ'DE MERAK EDİLEN AK PARTİ İL TEŞKİLATI DEĞİŞECEKMİ?.. SORUSUNU SORDU.

MİLLETVEKİLİ KARYEL İSE BU SORU KARŞISINDA NET KONUŞTU EN KISA ZAMANDA 1 HAFTA SONRA KAYSERİ AK PARTİ İL YÖNETİMİ DEĞİŞECEK GENEL MERKEZ KARAR VERDİ KAYSERİ TEŞKİLATI DEĞİŞECEK YÖNÜNDE DEDİ.

AK PARTİ KAYSERİ TEŞKİLAT DEĞİŞİMİNE KARAR VERMİŞ. İNŞALLAH HAYIRLARA VESİLE OLUR. DİYELİM. İNŞALLAH DOĞRU BİR KARARDIR ÇÜNKİ DENGİZ BAŞKAN ÇOK BAŞARILIYDI GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTI.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39