• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

YAYALI'DA İBİŞ'İN MACERALARI

YAYALI'DA İBİŞ'İN MACERALARI
YAHYALI BELEDİYESİ EĞLENDİREREK ÖĞRETECEK

Yahyalı Belediyesi, Kültür Etkinleri kapsamında İbiş’in Maceraları isimli çocuk oyununu tatil öncesinde ilkokul öğrencilerine hediye etti. Tv ekranlarında Çaycı Hüseyin olarak tanınan Alpaslan Özmol, Zeki Bıçakcı ve Burak Berkan’nın oynadığı tek perdelik çocuk oyununu sergilemek Yahyalı’ ya gelen oyuncular Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler. 
Ziyarette konuşan Başkan Esat Öztürk “Yahyalı’da çok kıymetli misafirlerimiz var, sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum. Yahyalı keşfedilmemiş bir cennet. Bu cennete hoşgeldiniz. Misafirperverliğimizle, muhabbetimizle bizi buradan severek ayrılacağınız inancındayım. Çocuklar duymasın dizisinde Çaycı Hüseyin karakterini canlandıran Alparslan Özmol , iki Dünya Arası tv programından tanıdığımız Zeki Bıçakçı, tiyatro sanatçısı Burak Berkan ve tiyatrocumuz Ercan Yalçıntaş buradalar. Ben kendilerine hoş geldiniz diyorum. Çocuklarımız kısa bir süre sonra 15 tatil diye bildiğimiz sömestr tatiline giriyorlar. Onlara tatil hediyesi olarak sizlerin oynamış olduğu, tek perdelik çocuk oyununu onlarla buluşturacağız. Yarın saat 9, 11, 12.45 ve 14.00 seanslarda minik öğrencilerimiz oyununuzu izleme fırsatı bulacak. Ben çocuklarımıza birçok önemli konuda mesaj veren oyununuzdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bir Adab-ı Muaşeret çocuklarımız için olmazsa olmazı. Bizim örfümüz, âdetimiz, geleneğimiz var, görgü kurallarımız var. Çocuklarımız bunları öğrenirken anne babadan öğrenemediklerini bazen bir tiyatro sanatçısından etkilenerek öğrenebiliyor. Sizin oyununuzda bir belediyeci bizi ilgilendiren önemli mesajlardan biri de çevre bilinci. Bu bizim için çok önemli. Çocuklarımızın bunları sizin ağzınızdan duymaları, çocuklarımız üzerinde çok daha etkili olacağı inancındayım" diye konuştu.
Oyunu Aplarslan Özmol ise Yahyalı’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kendilerini davet eden Yahyalı Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini ifade ederek “ İstanbul’da oyunumuzu sürekli oynuyoruz. Ama turneye çıkınca daha heyecanlı oluyor. Yahyalı’nın ünlü olan birçok değeri var. Ama ben elmasına hasta oldum.” dedi.
Başkan Öztürk ise, “Elmamızın aroması başka bir yerde yok. Kocasinan Belediyesi’nde görev yaptığım dönemlerden çok iyi biliyorum. Başka bölgelerde yetiştirilen elmaları, Yahyalı Elması diye satarlardı. Bundan ben mutlu olurdum.” dedi.
Geleneksel Türk Tiyatrosu örneklerinden derleme olup çocuklara Adab-ı Muaşeret görgü kurallarını, trafik kurallarını, kitap okuma sevgisini ve çevre temizliği bilincini neşeli, eğlenceli bir biçimde anlatan oyun yarın Yahyalı Belediyesi Kültür Salonu’nda minik izleyicilerin beğenisine çıkacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39