• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Yaz Geldi Mangalcılara kötü haber

Yaz Geldi Mangalcılara kötü haber
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili Osman Yardımcı, piknik sezonu öncesinde beyaz et fiyatında artış yaşandığını belirterek, "Ocak ayında 6-7 lira olan fiyat şimdi 13-14 liraya yükseldi” dedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanvekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, havaların ısınmasıyla birlikte piknik sezonunun açıldığını belirterek, "Ancak, kış ve yaz aylarında özellikle tavuk kanadı fiyatlarındaki fark vatandaşı mağdur etti" dedi. Yazın gelmesiyle birlikte tavuk kanadı fiyatının yükselmesine tepki gösteren Yardımcı, şöyle konuştu: "Kışın kanat 6 lira, yazın 13-14 lira. Tam sezon açıldığı zaman vatandaşın iki kilo kanat alıp pişireceği zaman her nedense yüzde 60-70 fiyat artışı yaşanıyor. Kışın tavuk yetiştirmek maliyetli ama yazın hiç masraf yok. Ama bakıyorsun tam arz talep olduğu zaman kanat fiyatı almış başını gidiyor. Neye ve kime dayanarak bu artış yaşanıyor."

Fiyatların cüzi şekilde artmasına söyleyecek sözleri olmadığını dile getiren Yardımcı, şunları kaydetti:
"Bu yılın birinci ayından itibaren kanata yüzde 60 üzerinde zam var. Firmalar arasında bile fark var. Ocak ayında kanatın kilosu 7 liraydı. Ne oldu şimdi yüzde 60-70 zam geldi. Vatandaş için tam piknik sezonu açıldı. Kanatın da bu dönemde fiyatının artması doğru değil. Arz talep var diye iki katına kanat satmak doğru değil. Kimsenin ticaretine karışamayız. Bir oda başkanı olarak, bu kadar yüksek fiyat artışını doğru bulmuyorum. Bunlara hangi yetkili el atacaksa bir an evvel müdahale etmeleri gerekir."

Ete iki senede bir zam yapıldığında Türkiye’nin ayağa kalktığını kaydeden Yardımcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Etin girdileri yüksek ama biz yine de etin pahalanmasına taraf değiliz. Vatandaş zaten et alamıyor. Kanatta alamazsa ne alacak. Domates, patlıcan yapacak halleri yok. Onun için tavukçuların ve yetkililerin neden bu kadar zam yaptığını açıklamalarını istiyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39