• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

YAZ KURSUNA KATILAN 750 ÖĞRENCİ SERTİFİKALARINI ALDI

YAZ KURSUNA KATILAN 750 ÖĞRENCİ SERTİFİKALARINI ALDI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUARINDA YAZ KURSUNA KATILAN 750 ÖĞRENCİ SERTİFİKALARINI ALDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yaz kursuna katılan 750 öğrenciye sertifiları verildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "Sosyal ve kültürel etkinliklerimizi ihmal etmiyoruz" dedi. 

20150826aw510115_03.jpg


Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen sertifa törenini, ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşa yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Salih Özgöncü, "Devlet konservatuarımızda kış ve yaz aylarında kurslar açmaktayız. Bu kurslarda her meslekten her yaşta yaklaşık 4 bin kişi eğitim almaktadır. Bu sene de her yıl olduğu gibi yaz dönemi kurslarımız açılmıştır. Bu kurslarımız 7 branşta olup bin 100 öğrenci eğitim almıştır. Bu kursları açmamızdaki amacımız çocuklarımızın yaz tatillerinde boşluklarını sanatsal anlamda en iyi şekilde değerlendirmek, onların öz güvenlerini artırmak ve onların sosyal bireyler olmalarına katkı sağlamaktır" dedi.

20150826aw510115_05.jpg
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, "Şehrimizde fiziki olarak üst ve alt yapılarla ilgilenirken bir taraftan da sosyo kültürel faaliyetleri ihmal etmedik. Belediye Başkanı şehirde iz bırakmalı, iz bırakacak işler yapmalıdır. Kültürel ve sosyal açıdan da iz bırakacak işler yapmamız gerekir. Öğrencilerimizin ulusal çapta bir sanatçı olarak yetişmesi bu konuda da iz bırakacak işler anlamına gelmektedir. Yaptığımız kliplerde Kayseri’mizin doğal güzelliklerini, tarihi güzelliklerini, Erciyes’imizi tanıtan özel klipler oldu. Burada da çok değerli konservatuardaki yöneticilerimiz, öğrencilerimiz katkıda bulundu" dedi.
Kültürel anlamda yaptıkları çalışmalar olduğunu söyleyen Başkan Çelik, "Bunlar arasında Kültür Yolu Projesi var. Sahabiye Medresesi ve Selçuklu Müzesi’nden başlayarak Kayseri mahallesine kadar devam eden yoldaki bir takım eserlerimiz var. Kayseri Kalesi bunların başında gelmektedir. Tamamladığımızda burada yetişen öğrencilerimizin, değerli sanatçılarımızın sanatçılar sokağı diye adlandırdığımız bölümünde kendilerini ifade edecekler ve sanatlarını icra edecekleri bölümler olacaktır. Tiyatro festivalleri, konserler, söyleşiler yapıyoruz. 2014 yılında 263 etkinlik yaptık ve 200 binden fazla kişi bu etkinliklerimize katıldı" diye konuştu.
Konuşmaların ardından temsili olarak 30 öğrenciye sertifikası verildi. Düzenlenen sertifika programı, kurslarda eğitim alan öğrencilerin hünerlerini sergilemesi ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39