• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Yazıcıoğlu'nun elindeki belgeler neydi?

Yazıcıoğlu'nun elindeki belgeler neydi?
Muhsin Yazıcıoğlu'nun 20 senelik arkadaşı ve Meclis danışmanı Bilal Habeşi Özkaynar, merhumun 'Elimdeki belgeleri açıklasam yer yerinden oynar' diyerek kendisine atlattığı olaylar olduğunu söyledi.
Hüseyin Keleş'in haberi

Eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası üzerindeki sır perdesi her geçen gün biraz daha aralanıyor.İlk günlerde kaza sanılan olayda daha sonra şüphe uyandırıcı birçok önemli ayrıntı ortaya çıktı. Dosyaya bakan savcılık, kazanın yanı sıra suikast ihtimalini de değerlendiriyor.

Merhumun ailesi ve yakın arkadaşları ise kazadan çok suikast ihtimaline yoğunlaşmış durumda. Ortaya çıkan bilgi ve belgeleri değerlendiren Yazıcıoğlu'nun 20 senelik arkadaşı ve Meclis danışmanı Bilal Habeşi Özkaynar, merhumun helikopter olayından önce atlattığı ve suikast iddialarına sebep olan kazaları sık sık kendisiyle konuştuklarını söylüyor.

Özkaynar, "Başkana gelen bilgi ve belgeler vardı. Konuşmalarımızda 'Gelen CD ve belgelerin bir kısmı açıklansa yer yerinden oynar.' demişti. Bunu söylerken de ciddi bir kurumun başkanı da vardı yanımızda. Bunu daha sonra farklı ciddi yerlerde yinelemişti. Mesela Dağlıca baskınından Başkan'ın herkesten önce haberi olması gibi. Başkan'a çok kritik konularla ilgili sansürden geçmemiş, ham haldeki bilgiler gelirdi. Bunlardan birilerinin rahatsız olabileceği kesindir." diyor.

Özkaynar, Yazıcıoğlu'nun söz konusu belge ve CD'lerin iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok konuyla ilgili olduğunu da kendisine söylediğini aktarıyor.

Bilal Habeşi Özkaynar, merhumun ölümüne iyi niyetli bakmak istediğini, ancak ortaya çıkan belgelerin meseleyi farklı bir boyuta taşıdığını kaydediyor. Deliller üst üste eklendiğinde olayın Türkiye'nin dışından aktörlerin de dahil olduğu bir iş kanaati oluşturduğuna inanıyor. Helikopterdeki kritik cihazların sökülmesinin önceden hazırlık yapıldığını gözler önüne serdiğini savunuyor: "Benim bir arabam var. Bu arabanın bir parçasını sökmek istesen o arabaya özel bir aletin olması lazım. Yani parçalarını herhangi bir tornavida ve önüne gelen sökemez. Tıpkı bir cep telefonuna has şarj aleti olduğu gibi. Helikopterdeki o parçaları da eline her alet alan ve her tornavida sökemez. Bir hazırlık lazım. Belli ki bir hazırlık yapılmış."

ZAMAN
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39