• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Yazıcıoğlu'nun Helikopterini Savaş Uçakları Mı Düşürdü?

Yazıcıoğlu'nun Helikopterini Savaş Uçakları Mı Düşürdü?
‘Bir Silahlı Kuvvetler mensubu’ imzasıyla savcılığa gönderilen mektupta, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin nasıl düşürüldüğü açıklandı.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, geçtiğimiz ay Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’na ait radarlarda yapılan incelemenin ihbar mektubu üzerine yapıldığı ortaya çıktı.

‘Bir Silahlı Kuvvetler mensubu’ imzasıyla savcılığa gönderilen mektupta, Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bölgedeki savaş uçakları tarafından düşürüldüğü iddia edildi. Mektupla birlikte savcılığa ulaşan ve Genelkurmay’a ait olduğu iddia edilen uçuş çizelgesinde, helikopterin düştüğü bölgede ‘temel av manevraları’ uygulayan ve biri 1000 metre diğeri ise 700 metreye kadar alçalan iki savaş uçağından bahsediliyor. Helikopterin düşmesine söz konusu bu iki uçağın neden olduğu öne sürülüyor. Genelkurmay Başkanlığı daha önce bölgedeki uçuşlara dair savcılığa gönderdiği belgede, 25 Mart 2009 günü saat 15.03 ile 15.07 arasında Doğu bölgesindeki bütün radarların arıza yaptığını ve bu yüzden 4 dakikalık radar görüntülerini yollayamadığını belirtmişti. Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin de tam bu zaman diliminde düşmesi, kafalardaki soru işaretlerini artırmıştı.

Soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, bir savcı ve bilirkişiden oluşan heyet geçtiğimiz ay radar kayıtlarını incelemişti. 12 Şubat’ta Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda, 25 Şubat tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’nda, 28 Şubat’ta ise Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde incelemelerde bulunulmuştu. Zaman’ın haberine göre, savcılığın verdiği inceleme talimatında bir ihbar mektubu önemli rol oynadı. Savcılığa ulaşan mektup ve görev çizelgesinde, iki savaş uçağının kazanın bulunduğu bölgede çok alçaktan uçtuğu iddia ediliyor. Savaş uçakları, kendilerinden daha küçük hava araçlarının yakınından geçtiğinde, söz konusu araçları düşürebiliyor. Bu konuyla ilgili yaşanmış bir örnek de Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili Devlet Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan raporda yer almıştı.

Genelkurmay’ın daha önce savcılığa gönderdiği resmi yazıyla mektupta yer alan iki uçağın kalkış ve iniş yerleri örtüşüyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hava Savunma ve Komuta Kontrol Dairesi tarafından hazırlanan çizelgeye göre de kazanın yaşandığı saatlerde iki jet Malatya-Erhaç Havalimanı’ndan havalandı ve yine aynı yere indi. İkisi de F-4 savaş uçağı. HH721 numaralı olan uçak 14.26’da havalandı ve üsse 15.41’de geri döndü. HK046 iz numarası taşıyan F-4 ise 14.45’te havalandı ve 15.49’da iniş yaptı. Resmi çizelgeye göre uçaklardan biri tatbikat diğeri ise keşif uçuşu yapıyordu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39