• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Yemeğini Komşunla Paylaş, İftarını Birlikte aç

Yemeğini  Komşunla  Paylaş, İftarını  Birlikte  aç
Talas Belediyesi, Ramazan’da unutulmaya yüz tutan birlikte iftar açma geleneğini yeniden hayata geçirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı mahalle iftarında konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, “Hepimiz evimizde hazırladığımız yemekleri komşularımızla
Unutulmaya başlanılan Ramazan şerbeti gibi gelenekleri tekrar canlandıran Talas Belediyesi, bu kez de komşularla iftar yapma adedini yeniden hatırlattı. Belediye tarafından dev kazanlarda hazırlanan yemekler ve evlerde pişirilen iftarlıklar Mevlana mahallesinde buluşarak, dev mahalle iftarına dönüştü. Genci yaşlısı, kadını erkeği yüzlerce mahalleli, hazırlanan büyük masada toplanarak birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Dev kazanda pişirilen yemekleri kendi elleriyle kepçelere dolduran Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, sıranın en sonunda bekleyenlere kadar dağıtmaya devam etti.

Ezandan önce Kuranı Kerim okundu ve dualar edildi. İftara eşiyle birlikte katılan Başkan Yıldırım, amaçlarının günümüzde unutulmaya başlanılan komşuyla iftar açma geleneğini yeniden yaşatmak olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, artık komşuluk ilişkilerinin giderek zayıfladığını belirterek, şöyle konuştu:
“İftarların komşuyla açılmasındaki hazdan daha büyük bir mutluluk olmasa gerek. Amacımız mübarek Ramazan ayında iftarlarımızı komşularımızla birlikte açıp, bir tas çorbamızı paylaşmaktır. Lütfen herkes kapısını kapatıp kendi pişirdiğini yemesin. İftarlarımızın bereketlenmesi için paylaşmayı amaç edinmeliyiz. Çocukluğumuzda yaşadığımız komşularla paylaşma geleneğini yeniden yaşatalım. Ne olur komşuluk ilişkilerimizi ihmal etmeyelim. Ramazan bunun için çok iyi bir fırsat, bu güzelliği hep birlikte yaşayalım. Tabi ‘yiyin için ama israf etmeyin’ buyruluyor. Somali gibi Afrika ülkelerinde açlıktan ölen insanları düşünerek hareket edelim. Her birimiz Hakk’ı ve sabrı birbirimize tavsiye etmede sorumluyuz. Ramazan’ınız mübarek olsun, Cenabı Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Allah birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozmasın. Hep birlikte nice Ramazan’lara, nice bayramlara”
İftarın ardından belediye tarafından hazırlanan Ramazan şerbeti, alandaki mahallelilere ücretsiz olarak dağıtılırken, Başkan Yıldırım çocuklara birer dondurma hediye etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39