• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

YEMLİHA ARTIK İLÇE OLMAK İSTİYOR

YEMLİHA ARTIK İLÇE OLMAK İSTİYOR
Yemliha Belde Başkanı Ahmet Kaya'cı Belde başkanları ve Muhtarlar ile bir araya geldi.
kayserinews.com. özel haber
Kayseri ili Kocasinan ilçesine bağlı Yemliha Beldesi tarafından düzenlenen toplantıya Himmetdede,Düver ve Yemliha Belde Belediyelerin yanı sıra

Beydeğirmeni,Mahzemin,Ebiç,Dadağı,Kemer,Hırka,Eskiömer,
Kalkancık,Karakimse,Yuvalı,Bayramhacı,Kaş,Elmalı,Yukarıhasinli mahallerinin muhtarları katıldı.

Yemliha Beldesi Başkanı Ahmet Kayacı,burada yaptığı açıklamada; Nüfus olarak yoğun bir belde olduklarını ve çevre belde ve mahallerinde kendi bünyelerine katılması ile birlikte ortalama 20 bin nüfusa ulaşacaklarını söyledi.

Ahmet Kayacı konuşmasına şöyle devam etti.

''Kamu hizmetlerinin verimli ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi,illerin ve ilçelerin coğrafi yapısına, nüfus yoğunluğuna,ulaşım ve haberleşmenin etkinliğine bağlıdır. Mevcut idari bölünmenin günün şartlarına uygun bir şekilde yapılmadığı taktirde,hizmetlerin aksadığı uzadığı ve vatandaşların şikayetinin arttığı görülmektedir.



Bu nedenle Yemliha ve civarında ki diğer beldelerimiz ve köylerden müteşekkil ayrı bir ilçe oluşturulması zorunlu hale gelmiştir. Merkez Kocasinan ilçesine bağlı olan Yemliha Beldesinin merkeze uzaklığı 50 kilometredir. Bu bölgede Kayseri iline bağlı hiçbir ilçe bulunmamaktadır. Yemliha Beldesi ile birlikte toplam 5 adet belde ve 9 pare köy bulunan yörenin toplam nüfusu 20 bindir.



Yemliha beldesinde işsizlik oranı sıfır olup göç verme yerine göç almaktadır. Tarım,taşımacılık ve sanayiye dayalı bir ekonomiye sahip olan Beldenin Kızılırmak Havzası içinde ikinci bir GAP olarak değerlendirilecek olan Yemliha Barajının yapımı ile kalabalık olan nüfusun daha da artacağı beklenmektedir. Vatandaşın kamu ile olan işleri açısından yaşanan sıkıntının katlanarak artışının, hizmetlerin hızlı bir şekilde yerine ulaşması ve insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi bakımından Yemliha Kasabasının ilçe haline getirilmesinde büyük yarar vardır.'' dedi.



19 ve 20 inci dönem aralarında şimdi ki Cumhurbaşkanı mızın da bulunduğu milletvekilleri tarafından Yemliha Beldesi'nin ilçe yapılması için T.B.M.M. ye kanun teklifi verildiğini ifade eden Kayacı, Kayseri'de bulunan Sarız Akkışla, Sarıoğlan ve Özvatan gibi ilçelerden daha fazla bir potansiyele sahip olduklarını ve bu nedenle ilçe olmayı fazlası ile hak ettiklerini söyledi.

Burada bulunan belde başkanları ve muhtarlar ise Yemliha'nın ilçe olmasında hem fikir olduklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söylediler.

Yemliha ilçe olursa buraya bağlanacak belde ve mahalleler:

Ebiç,Mahzemin,Himmetdede,Süksün,Dadağı,Beydeğirmeni,Yuvalı,
Kaş,Bayramhacılı,Elmalı,Kalkancık,Karakimse ve Eskiömerler

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39