• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

YEMLİHA BELEDİYE BAŞKANI RÖPORTAJI

YEMLİHA BELEDİYE BAŞKANI RÖPORTAJI
DEMOKRAT PARTİ BELEDİYE BAŞKANI AHMET KAYACI...
BAŞKANIM SİZİ TANIYABİLİRMİYİZ

1958 yılında yemliha'da doğdum.İlk tahsilimi yemliha merkez ilköğretim okulunda başladım.Orta okulu aydınlık evler orta okulunda okudum ve kayseri lisesi mezunuyum,evliyim,6 çocuk babasıyım.

Başkanım Yemliha Belediyesinde Çalışmalar Nasıl Gidiyor.

Göreve geldiğimiz 2009 yılı yerel seçimlerinden itibaren birikmiş sorunları sırasıyla ele almaya başladık.Yaptığımız tespitlerde imar konusunda biriken ihmal ve gelişigüzel uygulamarı disiplin içine almak için çalışmalara başladık.

Kasabamız kızılırmak mahallesinde imara uygun yapılaşmanın sağlanması amacıyla imar uygulamarını başlattık toplam olarak 640-131m2 lit.Alanda yapıları ve mevcut tarlaları imal parseli haline getiriyoruz.

Kasabamız alperen caddesi hoca ahmet yesevi ve türkmen caddeleri toplam 2500 ton sıcak asvalt kullanılarak asvalt kaplaması yapılmıştır.Emniyet mahallesi ada sokak ile kızılırmak çıkmazı arasına 230m kolige kanalizasyon şebekesi döşenmiştir.Ak mezar mevkiinde pilanlı yollara içme suyu şebekesi döşenmiştir.Kasabamız burç mevkiinde kanalizasyon hattı yapılmıştır.Faruk aydınak caddesinin kanalizasyon hattı komple yenilenmiştir.

Kasabamız halil özışık caddesinde bulunan büyük cami yanındaki umumi tuvalet yıkılara yerine bay ve bayan olmak üzere sıcak su tesisatı bulunan zemin ve duvarları tamamen fayans olarak yapılmıştır.

Fevzi çakmak caddesi kilitli parke yapılmıştır.Ayrıca kasaba içerisine 20 adet hız kesici bariyer yapılarak kavşak girişlerine okul önlerine kilitli parke bariyer yapılmıştır.Kasabamız girişlerine güvenlik amaçlı 3 adet sabir 1 adet dönerli olmak üzere 4 adet mobese sistemi kurulmuştur.Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğini artırmak hedeflenmiştir.Kasabamız sulama kanalının rutin temizliği yapılmıştır.

Kasabamız dağ dibi mevkinde bulunan kasaba mezarlığı olarak kullanılmak üzere taziye yeri inşaati yerine 160 adet mezar ihalesi yapılmış inşaatı bitmek üzeredir.Kasabamızda bulunan okulların çevreleri tuvaletleri ve bahçeleri tamamen yaptırılmıştır.Okullarımızın her ihtiyacı olduğunda yanlarında olmaya devam edeceğiz.Yemliha merkez ilköğretim okulu yıkılarak yeni binası yapılmaya başlamıştır.

Kasabamızda bulunan 7 adet caminin çevre düzenleme işlerinde belediye olarak katkı sunmaya ve yanlarında olmaya devem edeceğiz.Kasabamız sağlık ocağı çevresi otopark çevresi düzenlemesi yapılmış sağlık ocağına giriş ve çıkışlar peyzajı tamamlanmıştır.200m bordür parke ile kapatılmıştır.

Allah nasip ederse kasaba içerisinde çamurlu toprak yol kalmayana dek imkanlarımız ölçüsünde çalışmaya devam edeceğiz.Mart ve Nisan aylarında larvasit ilacı larva mücadelesi için kasabamız çöplüğü ve kasaba içerisinde ilaçlama yapılmıştır.Kasabamız anayolları ve cadde ve sokakların temiz olması çevre kirliliğini önlemek temiz ve yaşanılabilen hale getirmek için 1 adet bmc marka kamyon alınarak çöp toplama aracı alınarak çöp toplama daha sağlıklı ve verimli hale gelmiştir.Cadde ve sokaklarımızın temizliğinin yapılması amacıyla yol süpürme aracı alınmıştır.

1 adet morglu cenaze aracı alınmıştır.Şehir şebekesine düzenli olarak klor gazı verilerek ilaçlanması sağlanmıştır.Belediyemiz spor sahası kesme çim ile çimlenmiştir.Gençlerimizin spor yapması ve amatör küme maçlarımızın bu sahada oynaması temin edilmiştir.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39