• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖLÜMÜNDE İHMAL İDDİASI

YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖLÜMÜNDE İHMAL İDDİASI
Kayseri’de doğduktan kısa süre sonra hayatını kaybeden bebeğin ölümünde anneyi 8 ay boyunca kontrol eden doktorun ihmali olduğu öne sürülürken, hastaneden yapılan açıklamada ise iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.
Kayseri’de doğduktan kısa süre sonra hayatını kaybeden bebeğin ölümünde anneyi 8 ay boyunca kontrol eden doktorun ihmali olduğu öne sürülürken, hastaneden yapılan açıklamada ise iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.
Kardeşi Hülya Kayaaltı’nı özel hastaneye doktor kontrolüne kendisinin getirdiğini söyleyen Seyfi Doğan, “Kardeşim tansiyon hastasıydı. Doktor bunu biliyordu ve tansiyon ilaçlarını da kendisi yazmıştı. Son ayda 2 günde bir kontrole gelmemizi söyledi ve biz de dediğini yaptık” diye konuştu.
Son kontrolde çocuğun sezaryen ile alınması için ısrar ettiklerini öne süren Seyfi Doğan, “3 gün sonra bebeği sezaryen ile alacağını söyledi. Doktorun odasından çıktıktan sonra kardeşim çocuğun hiç hareket etmediğini ve endişelendiğini söyledi. Tekrar doktorun odasına girdim ve çocuğun o gün alınmasının mümkün olup olmadığını sordum. Doktor da kabul etti ve sezaryen yapıldı. Doktor ameliyattan çıktıktan sonra bana, ‘Seyfi Bey, iyi ki çocuğu almışız yoksa anneyi de kaybedebilirmişiz’ diyerek çocuğun bütün fonksiyonlarının anne karnında iltihap kaptığını söyledi" iddialarında bulundu.
Çocuğun birkaç gün hastanede yoğun bakımda kaldığını ve daha sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldığını anlatan Doğan, “Gece geç saatlerde bize bilgi verdiler. Biz de çocuğun yaşayacağı umudu ile sevki kabul ettik. Adını Berensu koyduk. Nüfus kağıdı bile çıkardık. Ancak çocuk burada vefat etti. Çocuğa otopsi yapmışlar ancak neden vefat ettiğini kimse açıklamıyor” diyerek özel hastanenin doktorlarından Salih G. ve Hastane Müdürü Günay K.'den şikayetçi ve davacı olduğunu söyledi. Seyfi Doğan, Cumhuriyet Başsavcılığına ve Sağlık Bakanlığına dilekçe verdiğini belirterek, “Her dediklerini yapmamamıza rağmen bizi bu hale getirdiler. Ciddiyetsizliklerine isyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İddialar üzerine hastaneden yapılan açıklamada ise, “İddialar asılsız ve dayanaksız. Hastamız, gebelikte görülen hipertansiyon hastasıydı. Doktorumuz doğum öncesinde hastayı her gün takip etti. Bu konuda hekim üzerine düşen her şeyi yapmıştır. Bebek düşük doğum ağırlıklıydı. Aileye hekim bu konu dahil her konu hakkında bilgi verdi. Dolayısı ile hekim üzerine düşen her şeyi yapmıştır. Yoğun bakımda da 2. seviyede tutulan bebek 3. seviyeye ihtiyaç duyduğu için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Bizim ilahi güçlerimiz yok. İddialar, ipe sapa gelmez iddialardır” ifadeleri kullanıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve gerekli tahkikatın yapılacağı bildirildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39