• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

YENİ TÜRKİYE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

YENİ TÜRKİYE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
DEİK'te Avrupa Birliği'ne yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan paralel yapıya ise din alimi maskeli hainler benzetmesinde bulundu.

diek genel kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2023'ün önemine değinerek hayata geçirilecek hedefler doğrultusunda işadamlarına çağrıda bulunurken paralel yapı operasyonlarına da değindi. Operasyonun bağımsız savcılar tarafından hakkaniyetli bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Erdoğan, Avrupa Birliği'nin tutumunu da sert sözlerle eleştirdi. AB'ye ''Türkiye Guguk devleti mi?'' diye soran Erdoğan, paralel yapıya ise din alimi maskeli vatan hainleri benzetmesinde bulundu.

2023 SADECE İKTİSADİ HEDEF DEĞİL

Konuşmasına 2023 hedeflerine değinerek başlayan Erdoğan,  ''Tüm hedeflerimizi 2023'e yoğunlaştırıyoruz. 2023 bizim sadece iktisadi hedeflerimizi gösteren bir yıl değildir. 2023 iktidisadi olduğu kadar siyasi ve sosyal da bir yıldır. Uluslararası politikada ilerleyeceğimiz de bir yıldır. Eğer 2023 diyorsak ve buna inanıyorsak bunun mücadelesine bugünden itibaren başlamalıyız. Meseleye bir dava olarak bakmadıkça zafer gerçekleşmez.'' dedi.

BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ

Bugünlere kolay ulaşılmadığını ve 2012'den bu günlere gelen sürecin dikensiz bir gül bahçesi olmadığını da söyleyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; ''Darbe senaryoları hazırlandı. Şahsıma tehdit ve suikast girişmleri oldu. Halkın seçtiği bir parti kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Sokaklar hareketlendirildi. Geçen yıl 17-25 Aralık olaylarını yaşadık. Eğer geçen yıl bu zamanlar boyun eğseydik bugünlere gelemezdik. Darbe planlarının gerçekleşeceğinden o kadar eminlerdi ki iddianamede dönemin Başbakan'ı ifadesini dahi kullandılar.''

 

HALK DA ONLARI HİÇ İYİ YAD ETMEYECEK

Kendisi için dönemin Başbakan'ı ifadesini kullananları halkın da hiç iyi yad etmeyeceğini söyleyen Erdoğan, ''Senaryolaru üst akıl yazıyor. Ondan aldığı emirle hareket ediyorlar. Üst akıl ne diyorsa onlarda el pençe önünde divan duruyorlar.'' dedi.

BURASI GUGUK DEVLETİ Mİ?

14 Aralık'ta bir operasyonun başlatıldığını ve hiç kimsenin önceden olduğu gibi dava sonuçlanmadan linç edilmediğini aktaran Erdoğan, ''Ancak malum çevreler basın susturuluyor diye bir kampanya başlattı. AB tatil gününde bunla ilgili açıklama yapıyor. Ne kadar da hassaslar. Ben bu AB'nin en büyük ülkesine PKK terör örgütünün ele başlarını ülkenizde besliyorsunuz diye sorduğumda aldığım cevap ya bir hiç oldu, ya da burası hukuk devleti şeklinde cevap verildi. Peki burası ne Guguk devleti mi? O yüzden Türk yargısının kararlarına saygı duyacaksınız. İsrail bu sene 16 gazeteci katletti. AB neden sustu.'' diye konuştu.

SAHTE RAPORLARLA İSTİKAMET ÇİZMEYİZ

''Türkiye'nin itibarı şöyle oluyor böyle oluyor'' şeklindeki çıkışları da eleştiren Erdoğan, ''Onlara siz bakmayın. Türkiye itibarını sahte manşetlerle elde etmiş değildir. Türkiye güçlü ekonomisi ile zaten itibarlıdır. Mazlumların ve barışın yanında olduğu için zaten itibarlıdır. Biz öyle sahte raporlarla, siyasi raporlarla, kürsülerden yapılan paralel açıklamalar ile kendisine istikamet çizecek bir hükümet değiliz.'' dedi.

BİZE NASİHAT VERECEĞİNİZE DESTEK VERİN

Gezi'de ve 17-25 Aralık operasyonlarında bu ülkenin seçimliş hükümetine darbe yapılırken AB'nin sustuğunu da hatırlatan Erdoğan, ''Aynı şekilde Mısır'da ve Suriye'de, Ukrayna'da bunlar sustular. Bize nasihat vereceğinize ülkemizde kalan Suriyeliler'e destek verin.'' dedi.

KOBANİ KOSKOCA BİR SORU İŞARETİ? 

Kobani'ye verilen mühimmatların terör örgütlerine gittiğini ve Kobani'de halk olmadığını 3 bin savaşçının bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ''Peki Kobani kadar Halep'e neden sahip çıkmıyorsunuz. İşte koskoca bir soru işareti var. Biz bunu biliyoruz ve ona göre hareket ediyoruz. Esed rejimi yeni bir yapılanmanın içine girerse orada bu benim ülkem içinde bir tehlike oluşturur.'' diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

''Sahte rapor hazırlayanlar bırakın hazırlamaya devam etsinler. Onlar itibarlarını kaybettiler. Biz işimize bakacağız. Onların işi bizi engellemek bizim işimiz ise daha hızlı ilerlemek.'' diyen Erdoğan, ''Onlar eski Türkiye'yi getirmek isteyecekler biz ise yeni Türkiye'yi kurmak için çok daha fazla çalışacağız.'' dedi.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39