• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

YENİ YASA YÜREKLERE SU SERPTİ

YENİ YASA YÜREKLERE SU SERPTİ
Seksen dokuz yıldır devam eden cumhuriyet yönetimi döneminde geleceğimizin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlamak için defalarca planlar yapıldı, uygulandı ve kaldırıldı.
Cumhuriyetin ilk yıllarında çıkarılan Tevhid-i tedrisat kanunu ile tüm okullar Milli Eğitim bakanlığına bağlanmış ve yeni bir nesil yetiştirmek için milli, manevi ve tarihi gerçekleri yok sayan bir anlayış hakim kılınarak geçmişini rahmetle anmayı düşünemeyen bir nesil yetiştirmenin temelleri atılmıştı.

28 Şubat 1997 postmodern darbe döneminde alınan dayatmacı kararlarla, imam hatip liselerinin orta kısımları kapatılmış, meslek lisesi mezunlarına üniversiteye girişte haksız katsayı uygulaması ile istikballeri karartılmış, Kur’an-ı Kerim öğretiminde 12 yaş sınırı getirilerek geleceğin mimarı nesillerimizin Allah ve dini ile ilişkisi kesilmek istenmiş, on binlerce gencimiz dinini ve ibadetini öğrenmekten mahrum bırakılıp üniversitelerde başörtü yasağı uygulanarak genç kızlarımızın eğitim hakları ellerinden alınmıştı.

TBMM de geçen hafta görüşülen ve kabul edilen yasa ile eğitimde kademeli olarak tanımlanan 4+4+4 modelinde! Özellikle;
a)Kuran-ı Kerim ve peygamberimiz Hz. Muhammed’in(sav) hayatının seçmeli ders olarak okutulmasını,

b)İmam hatip liselerinin orta kısımlarının yeniden açılmasını;

c)İkinci dört yıl olan bölümde öğrencilerimizin yeteneklerine göre ders seçmeleri ve 3. dört yıldan itibaren branşlara ayrılma imkanının verilmesini;

d)Yine ikinci dört yılda öğrencilerin yeteneklerine uygun alanları seçebilme özgürlüklerinin verilmesini

Hem yerinde bir karar hem de 28 Şubat darbe döneminde gasp edilen hakların toplumumuza yeniden iade edilmesi ve toplumumuza din eğitimi konusunda 100 yıla yakın bir süredir uygulanan hak mahrumiyeti ve adaletsizliğinin kaldırılması açısından yerinde bir karar olarak görüyor ve bu yasayı destekliyoruz.

Bizler Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak! Yeni çıkan eğitim yasasında 624 yıllık geçmişimiz olan ve bununla ilgili devasa eserlerin okuyucu ve araştırmacıyla buluşmayı beklediği Osmanlıca’nın da! Seçmeli ders olarak okutulmasının yerinde bir karar olacağı hatırlatmasıyla destekliyor TBMM’yi ve iktidarı aldığı bu tarihi karar için tebrik ediyor yeni eğitim yasasının tüm milletimize ve geleceğimize hayır getirmesini temenni ediyoruz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39