• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

YEREL SEÇİM YAKLAŞIRKEN PINARBAŞI VE TALAS ADAYLARI:

YEREL SEÇİM YAKLAŞIRKEN PINARBAŞI VE TALAS ADAYLARI:
Son sürat yola çıktık yerel seçime hazırlanıyoruz. Adaylar tereddütle, parti teşkilatları heyecanla(!), seçmenler ise merakla bekliyor.
Kayseri’de seçimlere giderken kamuoyunda gündemde olan iki parti var. Bunlar MHP ve AK Parti. CHP zaman zaman gündeme gelsede, Saadet Partisi ve BBP’nin çalışmalar konusunda oldukça ketum olduğu görülüyor.

Neyse biz göz önünde bulunan partilerden AK Parti ve MHP’nin durumu ile ilgili birkaç tespit ve yorumda bulunalım. AK Parti’nin merkez ilçelerde ki adayları ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın durumu ile ilgili bir yazı yazmıştım. “ Memduh Başkana Yapılanlar Revamı?” başlığındaki yazım oldukça dikkat çekti ve olumlu olumsuz onlarca telefon ve mesaj geldi.

Yazdıklarım, özünde Memduh Başkan’ın Melikgazi’de devam etmesi gerektiği yönündeydi. Katılanlar oldu, katılmayanlar oldu. Ama Memduh Başkan’a olan destek azımsanmayacak boyuttu.

Öte yandan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ın durumu hala belirsizliğini koruyor. Bekir Başkan her ne kadar aday değilim dese de; onu sevenlerin Başkanı bırakmaya pek niyeti yok. Ancak Bekir Başkan’ın “ Abi” lik sıfatını sonuna kadar hak eden ve bu sıfata gölge düşürmeye yönelik girişimlerde bulunmayacağı da bilinen bir gerçek. Hal böyle olunca “ Tadında bırakmak gerek” sözü daha çok önem kazanıyor.

Diğer merkez ilçelerden birisi olan Talas ise AK Parti’nin yumuşak karnı durumunda. Talas aynı zamada MHP’nin de “ Kızıl Elması” konumunda olan bir ilçe.

AK Parti, Talas’ta aday adaylığı bolluğu yaşıyor.

Bu adaylar içerisinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, Ticaret Odası Meclis Üyesi Tahir Yılmaz ( Genç ve dinamik olmasıyla ön plana çıkarken), İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Mustafa Demir, eski Başkanlardan Mehmet Timuçin, eski ilçe Başkanı Faruk Karakaya ile birkaç aday daha var. Son olarak da tekrar aday olan mevcut Başkan Rifat Yıldırım’ı unutmamak gerek.

Bu yukarıda yazdığım adaylar arasında şu ana kadar ön plana çıkan isimlerin başında Hayri Naziksoy, Saadettin Aydın, Rifat Yıldırım geliyor.

Mevcut Başkan Rifat Yıldırım’ı ayrı bir yere koymak gerek, yıllardır hizmet etmek için çalışan bir isim. Bir dönem daha devam etme taraftarı.

Diğer adaylardan Sadettin Aydın’ın Avşar kökenli olması ilk başlarda artı puan kazandırırken kendisine, bu son günlerde eksi puana doğru gitmeye başladı.

Şöyle ki; Talas yapı itibariyle, Avşar, Çerkez, Türkmen gibi insanların bir arada yaşadığı bir bölge. Böyle bir yere ( Şu kesimden birisini çıkaralım) demenin pek mantıklı olmadığı yönünde AK Parti teşkilatında bir kanı oluştuğu duyumunu aldım.

Böyle olunca geriye Hayri Naziksoy ismi kalıyor ki; Belediyecilik tecrübesi olan ve Büyükşehir Belediyesinde başarılı çalışmalara imza atan bir kişi olarak Hayri Naziksoy’un şansının diğer aday adaylarına nazaran daha fazla olduğunu söyleyen partililer oldukça fazla durumda.

Bekleyip göreceğiz.

Önümüzdeki hafta içinde taşların yerine oturacağı kanaatindeyim.

Her şey Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin adaylığının ilanına bağlı.

Çünkü adayları bir ağaca benzetirsek. Gövde (Burada gövde Başkan Özhaseki oluyor ) ortaya çıkacak ki sonrasında dallar meydana gelsin.

Talas, AK Parti’nin elinde olup da MHP’nin kazanmak için var gücü ile çalıştığı bir ilçe. MHP, Erkan Kandemir’e oldukça güveniyor ve başarılı olacaklarını inanıyorlar.

Diğer bir ilçe ise MHP’nin elinde olup da AK Parti’nin kazanmak için çaba harcadığı Pınarbaşı. Pınarbaşının MHP’li Belediye Başkanı Dursun Ataş, yeniden aday gösterildi. İlçesinde oldukça etkili bir isim.

Ancak AK Parti onun karşısına güçlü bir isimle çıkmak için ince eleyip sık dokuduğunu unutmamak lazım.

AK Parti’den Pınarbaşına aday adayı olan isimler şunlar: Cemil Görücü, Ahmet Çalışkan, Lütfi Ekinci, Ayşe Polat, Yusuf Kemal Altıparmak.

Aldığım bilgilere göre AK Parti tarafından yapılan anketlerde ve özel anket sonuçlarında ilginç durumlar ortaya çıkıyormuş.

Malumunuz Pınarbaşı’da Talas gibi biraz yapısal olarak hassas bir ilçe. Pınarbaşında Çerkez kökenli vatandaşlarımız ile Avşar ve Türkmen olan Pınarbaşılılar oldukça fazla.

Anketlerde de bu oldukça malum oluyor.

Anket sonuçlarında daha önce İl Genel Meclis üyeliği yapmış Cemil Görücü’nün isminin ilk sıralarda çıktığı gelen haberler arasında.

Cemil Görücü’nün Çerkez olduğunu herkes biliyor.

Pınarbaşı’na yaptığı hizmetler unutulmuş değil. İlçede oldukça tanınan ve sevilen bir isim. Anketlerde de Cemil Görücü adı çıktığına göre bence AK Parti’nin adayının Cemil Görücü olacağını düşünüyorum.

Tabi ki bunların hepsi gözlemlerimizden ve parti içindeki kulislerden ibaret.

Her zaman dediğim gibi siyaset her an her şeyin olabileceği bir kulvar.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39