• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Yerel Yönetimlere 6 Buçuk Milyarlık Kaynak

Yerel Yönetimlere 6 Buçuk Milyarlık Kaynak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası, yerel yönetimlerin ihtiyaçları doğrultusunda 2016 yılının 8. ayına kadar 6 milyar liralık kredi ve 500 milyon liralık hibe tahsis etti.

Ayrıca altyapı, üstyapı ve şehircilik sektöründe de 150 adet iş tamamladı.

 

İller Bankası yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, şehir yaşamının modernleşmesi ve kolaylaşması için yaptığı yatırımları artırarak sürdürüyor. 2016 yılının ilk sekiz ayında 6 milyar lira kredi ve 500 milyon liradan fazla hibe kaynak dağıtan banka kısa sürede de Türkiye genelinde 150 adet işi bitirdi.

 

Altyapı, üstyapı ve şehircilikte yaptığı yatırımlarla yerel yönetimlerin en büyük destekçilerinden olan İlbank, Doğu ve Güneydoğu illeri için de kolları sıvadı.  Terör saldırıları ile alt ve üstyapıları ciddi hasar gören ve kullanılamaz hale gelen Hakkâri’nin Yüksekova, Şırnak’ın Silopi Cizre, İdil ve merkez ilçelerine yaklaşık 8 milyon lira kaynak aktardı. Bölgeye aktarılan bütçe ile içme suyu ve kanalizasyon onarımları yapılacak.

 

500 Milyon Liralık Ulaşım Kredisi

 

İller Bankası ve İslam Kalınma Bankası yerel yönetimlerin kent içi ulaşım projelerinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 150 milyon Avroluk kredi anlaşması imzaladı.

 

Bakan Özhaseki; ” İlbank, Yerel Yönetimler İçin Hayati Bir Öneme Sahip”

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerin fiziki hizmetleri gerçekleştirmelerinde, şehir hayatının konforlaşması ve sürdürülebilir bir şehircilik anlayışının hayata geçirilmesinde İlbank hayati bir öneme sahip, dedi. Bu bağlamda İlbank’ın belediyelerinde en büyük destekçisi olduğunu belirten Bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü; “İller Bankası’nın yerel yönetimlere sağlamış olduğu kredi ve hibeler sayesinde bugün pek çok şehrimizin alt ve üstyapı sorunları çözülmüştür. Şehirlerin modern ve kimlikli bir görünüme kavuşması, yapısal standartlarının yükseltilmesi gibi hizmetlerin artırılmasında İller Bankamız daha önce olduğu gibi bugün de finansal, teknik ve proje desteklerini artırarak sürdürecektir.” 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39