• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

YEŞİLAY SÜBESİ 1 PAKET SİGARADAN VAZGEÇTİLER GAZZE İÇİN 40 BİN TL TOPLANDI

YEŞİLAY SÜBESİ 1 PAKET SİGARADAN VAZGEÇTİLER GAZZE İÇİN 40 BİN TL TOPLANDI
1 PAKET SİGARADAN VAZGEÇTİLER GAZZE İÇİN 40 BİN TL TOPLANDI

Vali Orhan Düzgün, “1 paket sigaradan vazgeçin, Gazze’ye yardım edin” kampanyası başlatarak 40 bin TL yardım toplanmasını sağlayan Yeşilay Kayseri Şubesi’nin yöneticilerini kabul ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti. 
Vali Düzgün, Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve Şube Sekreteri Osman Özenç’i kabulünde yaptığı açıklamada, Yeşilay’ın insanları bilinçlendirme, zararlı alışkanlıklardan koruma gibi çok önemli toplumsal bir görevi üstlendiğini belirterek, düzenledikleri kampanyanın ise hem insan sağlığını koruma hem de mazlumların yanında olma adına birbirini tamamlayan iki önemli kavrama hizmet ettiğini söyledi.
Sigara gibi kötü alışkanlıklardan dolayı her gün on binlerce insanın öldüğü günümüzde Filistin ve Suriye gibi pek çok coğrafyada da mazlum insanların suçsuz yere öldürüldüğünü kaydeden Vali Düzgün, şöyle konuştu:
Vatandaşlarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulması için bugüne kadar çok önemli çalışmalar gerçekleştiren Yeşilay Kayseri Şubesi’nin, insanlık dramı yaşanan Gazze’ye karşı duyarsız kalmaması, bunu yaparken de diğer yandan insanların sağlığını düşünerek hareket etmesi bizleri sevindirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti olarak mazlum olan, zulme uğrayan bütün milletlerin, insanların yanında olmuştur. Geçmişte tüm dinlere mensup insanlar bizim topraklarımızda hoşgörü içerisinde yaşamışlardır. Filistin topraklarında yaşananların bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz. Yeşilay’a insanlık dramına seyirci kalmadıkları için, vatandaşlarımıza da sigara parasından vazgeçerek Gazze’ye yardım ettikleri için teşekkür ediyorum”
Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel de, Başbakanlığın Gazze için düzenlediği kampanya kapsamında kendilerinin de Valilik izni ile Kayseri merkezinde “1 paket sigaradan vazgeçin, Gazze’ye yardım edin” adı altında kampanya düzenlediklerini belirtti.
Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii yanında bayram öncesi ve bayramda toplam 6 gün süre ile stant açtıklarını ifade eden Adıgüzel, “Gazze bizim kanayan yaramız. Sağ olsunlar Kayserili hemşerilerimiz de kampanyamıza ilgi gösterdiler. Çoğu vatandaşımız 1 paket sigara parasını bağışlarken, sigara kullanmayan vatandaşlarımız da kampanyamıza destek vererek bağışta bulundular. Topladığımız 40 bin 220 TL yardım parasını da Valilik aracılığıyla Başbakanlık hesabına yatırmak için Sayın Valimizi ziyaret ediyoruz. Sayın Valimiz başta olmak üzere ilgi ve desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Yeşilay Kayseri Şubesi’nin kampanyasında toplanan 40 bin 220 TL yardım parası daha sonra Başbakanlığın Ziraat Bankası’nda açtığı ilgili hesaba yatırıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39