• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

YEŞİLHİSAR'DA ŞİFALI SU

YEŞİLHİSAR'DA ŞİFALI SU
YEŞİLHİSAR'DA 1001 DERDE DEVA ŞİFALI İÇMECE SU!
Yeşilhisar Belediye Başkanı Başkanı  Akdeniz, kayserinews.com Genel Koordinatörü Ali Burhan'a yaptığı açıklamada.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Başkanı Abdulkadir Akdeniz  yaptığı açıklamada, 1994 yılında kapatılan Yeşilhisar İlçesi İçmece Mahallesi’ndeki şifalı su kaynağını yeniden canlandırıp, vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti.

 

Başkan Akdeniz, halk arasında aynı zamanda ‘İçmece’ olarak da bilinen ve tarihi çok eskilere dayanan şifalı su kaynağını yaptıkları projelendirme ile yeniden hayata geçireceklerini söyledi.

Ramazan ayı sonrasında açılışını yapmaya planladıklarını ifade eden Akdeniz, “1994yılında dönemin belediye yetkilileri tarafından kapısına kilit vurulan İçmece ne yazık ki günümüze kadar atıl vaziyette kaldı.

İçmece, sadece Yeşilhisar ve Kayseri’de değil aynı zamanda Adana, Hatay, Mersin, Yozgat’ta da bilinen ve zamanında çok sayıda yerli turist için cazibe merkezi, şifa kaynağı ve hem günü birlik hem de yatılı misafirler için olanaklar barındırıyordu.

 

Maalesef bu değerimize neredeyse unutulur duruma gelmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından 2005 yılında verilen raporla da sağlığa olan faydaları resmi olarak ispatlandı. Sorumlu belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiğimiz İçmece Şifalı Su Tesislerimiz projemizi Ramazan Bayramı sonrasında halkımızın yararına sunmayı amaçlıyoruz.” dedi.  

 

EFSANE GERİ DÖNÜYOR

İnşaat ve çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelinen 40 Apart dan oluşan İçmece Şifalı Su Tesisleri’nin bir zamanların efsanesi olduğuna dikkat çeken Başkan Abdulkadir Akdeniz, “Allah nasip ederse rahatlıkla, efsane geri dönüyor, diyebiliriz. Dutluk bölgesi olarak ta bilinen tesisimizde hem günübirlik hem yatılı kalmak isteyen misafirlerimiz için imkanlarımız mevcut olacak.

Yatılı misafirlerimiz için apart otel konseptiyle işleyecek olan tesislerimizde ayrıca kasap, fırın, yöresel hediyelik eşya mağazası, kafeterya olacak. Gece ve gündüz hizmet veren güvenlik ekibimiz sayesinde huzurlu bir vakit geçirebilecekler.

 

Ayrıca günübirlik gelmek ve Toroslardan gelen esintiyle tertemiz sağlık dolu bir gün geçirmek isteyen insanlarımız için de dut ağaçlarının arasında ve çevresinde kamelyalarımız bulunacak.

Halkımızın bu nimetten faydalanması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve bu yüzden de aynı zamanda apart otel fiyatlarımızı gayet makul seviyede tutacağız.” şeklinde konuştu.

 

1001 DERDE DEVA

Sağlığa olan faydaları Sağlık Bakanlığı tarafından raporla da onaylanan İçmece suyunun binbir derde deva olduğunun altını çizen Başkan Akdeniz, İçmece şifalı suyunun olumlu etkilerini şu şekilde özetledi:

“Sağlık Bakanlığı’nın raporunda da ifade edildiği üzere, suyumuz, sodyum klorürlü ve bikarbonatlı karışık tipte mineralli su olma özelliğini taşımaktadır.

Şifalı suyumuz insan vücudu iç organları rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmak üzere Mide hastalıklarında, Böbrek  Hastalıklarında,  Safra keseri hastalıklarında, romatizmal hastalıklarda, kronik bel  ağrısında, eklem hastalıklarında, belli başlı yumuşak doku rahatsızlıklarında, ortopedik operasyonlar, beyin ve sinir cerrahisi sonrası gibi uzun süreli hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon çalışmalarında, bazı nörolojik rahatsızlıklarda, genel stres bozukluklarında, spor yaralanmalarında fayda sağlamaktadır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39