• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Yıldız’dan sert açıklamalar

Yıldız’dan sert açıklamalar
Enerji ve Tabii Kaynak Bakanı Taner Yıldız, "Enerji piyasanın düzenlenme ve denetlenmesinden mesul EPDK’nın dinleniyor olmasını Türkiye’nin demokrasisi açısından çok ciddi bir kayıp olarak görüyorum" dedi.

Bakan Yıldız, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği’ni (TÜMMER) bakanlıkta kabul etti. Kabulde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, paralel yapının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nu (EPDK) dinlediğini hatırlatarak, "Bu neden yapılmış olabilir, Türkiye’nin enerji anlaşmaları bu çerçevede dinlenmiş ve bilgi sahibi olunmuş olabilir mi?" şeklindeki sorusu üzerine, "12 yıldan bu yanan Türkiye’de ortaya konan irade AK Parti hükümetlerimizle beraber çok önemli bir prensibe de imza attı. Gücünü şeffaflıktan, dürüstlükten, açıklıktan alan bir anlayışımız var. Enerji sektörüyle alakalı para hareketlerinden herhangi çıkar sağlanıp sağlanmadığı konusunda merak etmiş olanlar olabilir ama bunun illegal yollara başvurup da hukuk dışı kurallarla beraber işletiliyor olması kesinlikle tarafımızdan kabul edilemez. Siz Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanı’nı 3.5 yıl boyunca izleyeceksiniz, dinleyeceksiniz ve oradan bir şey çıkarmaya çalışacaksınız. Bize sorsalardı bunun cevabını verirdik" cevabını verdi.

"HUKUKİ GEREKLER NE İSE YAPILACAK"

Enerji sektörüne ilişkin merak edilen konuları kamuoyuyla sık sık paylaştıklarını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Normalde hangi konu merak ediliyorsa onu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Devlet başkanlarıyla hükümet başkanlarıyla meslektaşlarımızla yaptığımız çok gizli ibareli görüşmeler var, bunların bir kısmı stratejik konular. Şimdi bu piyasanın düzenlenme ve denetlenmesinden mesul EPDK’nın da dinleniyor olmasını Türkiye’nin demokrasisi açısından çok ciddi bir kayıp olarak görüyorum. Biz her zaman sektörde dürüst, kaliteli ve seviyeli bir yönetim sergilemeye çalışıyoruz. Allah bize ve çocuklarımıza herhangi bir haram para nasip etmesin. Enerji sektöründe kendimizle ilgili bir kaygımız yok. Piyasanın daha fazla derinleşmesi ve büyümesi için uğraşıyoruz. Merakı olanlar varsa bize sorsunlar açıklıkla cevap veririz. Ama uluslararası arenada bilgisi olmaması gereken bir yapının bundan bilgisi oluyorsa bunu affedemeyiz. Aldığınız bilgileri, sahsımla ilgili olarak yapılmış dinlemeleri herhalde kapı komşunuza vermediniz. Paralel yapının bununla alakalı kaygılarının ve meraklarının yalnızca bundan kaynaklanmadığını çok iyi biliyoruz. Herhalde çok daha uzak yerlere de verdiniz. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Hukuki gerekler ne ise o zaten yapılacak."

Öte yandan Bakan Yıldız, Almanya’nın dinlemesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir, yine hukuk devleti içeriside kalarak bunların çözümüyle alakalı davranışını hem uluslararası arenada hem de kendi içimizde sürdüreceğiz" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39