• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Yıldız,Organize Sanayi Bölgesi 12. Olağan Mali Genel Kurulu’na katıldı

Yıldız,Organize Sanayi Bölgesi 12. Olağan Mali Genel Kurulu’na katıldı
BAKAN YILDIZ: “TÜRKİYE’NİN SİYASİ İSTİKRARI HER FIRSATTA YIPRATILMAK İSTENİYOR”

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’nin siyasi istikrarı, her fırsatta yıpratılmak isteniyor” dedi. 
Bakan Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 12. Olağan Mali Genel Kurulu’na katıldı. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2013 yılında kendi kurulu enerji gücüne 7 bin megavat ilave ettiğini belirterek, “Yakınımızda bulunan birçok ülkenin toplam enerjisi kadar 1 yılda ilave oldu. Bunlar yatırımla oluyor, siyasi istikrarla oluyor. Bugün siyasi istikrarımızı sıkıntıya sokmak isteyen çevreler var. Türkiye’nin siyasi istikrarı her vesileyle yıpratılmaya çalışılıyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Siyasi istikrar, sadece bir yolla el değiştirir, o da sandıkta seçimle olur. Son seçimde aldığımız yüzde 45 oyla yolumuza devam ediyor. Şimdi Okmeydanı’nda istenmeyen olaylar oluyor, 2 kişi ölüyor ve hemen hükümet acaba istifa eder mi diyorlar’’ ifadelerini kullandı.
“Ölümün gerekçesi olabilir ama mazereti olamaz’’ diyen Bakan Yıldız, “Bir yerde tabii afet yoksa ve bir afet, facia meydana geliyorsa, orada ihmal vardır. Allah bir daha böyle kazalar vermesin. Hiçbir işadamımız, işyerindeki hiçbir işçinin başına bir iş gelsin istemez. Bütün işçi kardeşlerimizin güvenliği için hepimiz emek vermiş olacağız’’ dedi.
Sadece organize sanayi bölgelerinde değil, her yerde tahsis edilen ya da alınan ruhsatların kullanılmadığı takdirde iade edilmesi gerektiğini belirten Bakan Yıldız, “Kul hakkı yememek için organize sanayi bölgelerinde yatırım için ayrılmış arazilerin tahsis edilenlerinde belirlenen süre içinde yatırım gerçekleşmemişse, bunların iade edilmesi gerekir. Kullanılmayan, atıl yapının bütün sektörlerin sorunu olduğunu belirtmem gerekir’’ diye konuştu.
Yıldız, “Enerji sektörü büyümeye devam ediyor. Yaptığınız yatırımlarda enerji verimliliğiyle ilgili yapacağınız düzenlemelerin sadece sizin kazançlarınıza değil, geleceğimizin kazançlarına da katkı sağlayacaktır’’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39