• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Yılmaz Güney'in anma gecesinde gerginlik

Yılmaz Güney'in anma gecesinde gerginlik
Yılmaz Güney’in ölüm yıldönümünde Adana’daki anma etkinliğinde İstiklal Marşı okunurken bir kişinin ayağa kalkmaması gerginliğe neden oldu.

Yeşilçam’ın usta oyuncularından yönetmenYılmaz Güney’in 30. ölüm yıldönümündeAdana’da düzenlenen anma etkinliğinde İstiklal Marşı okunurken bir kişinin ayağa kalkmaması gerginliğe neden oldu. Grupların karşıt sloganlar atmasıyla alevlenen gerginlik, tarafların alanı terk etmesiyle son buldu. 

Türk Sineması’na uzun yıllar emek vermiş Adanalı aktör ve yönetmen Yılmaz Güney, ölümünün 30. yıldönümünde ilk defa memleketi Adana’da düzenlenen geniş çaplı bir etkinlikle anıldı. Çukurova Belediyesi’nin organize ettiği etkinlik, Kenan Evren Bulvarı’ndaki Kapalı Semt Pazarı önünde toplanan grubun, Yılmaz Güney’in kızkardeşi Güzide Pütün Sayıl ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin eşliğinde Doğal Park’a doğru yürüyüşüyle başladı. Yılmaz Güney anısına düzenlenen dövizler ve resimler taşıyan grup, ellerinde meşalelerle çeşitli sloganlar atarak yürürken, Çukurova Belediyesi Zabıtası araçları da eskortluk yaparak Ahmet Kaya şarkıları çaldı. Grubun Doğal Park Amfi Tiyatrosu’na ulaşan grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

İstiklal Marşı okunması sırasında bir kişinin ayağa kalkıp marşa eşlik etmemesi üzerine ortam gerildi. Bu sırada bazı vatandaşların “Biz sosyal demokratız, isteyen ayağa kalkar okur, isteyen okumaz” demesine rağmen yatışmayan ortam, Soner Çetin’in sözlü olarak araya girmesiyle yatıştı. Daha sonra, kalabalık gruptan “Kahrolsun faşist Kemalizm diktatörlüğü” sloganı yükseldi. Bunun üzerine karşıt görüşlüler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine taraflardan bazıları etkinlik alanını terk etti.

Gerginliğin yatışmasıyla birlikte etkinliğe devam edilirken, Yılmaz Güney’in görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Başkan Soner Çetin, etkinliğin her yıl genişleyerek süreceğini aktardı.
Programın sonunda, Adanalı sanatçılar Levent Özdilek, Murat Kekilli ve Abdurrahman Keskiner’e plaket verildi. Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Pütün Sayıl ise anma etkinliğinde yoğun katkıları olan Soner Çetin’e plaket verdi. Pütün, “Çok doluyum. Sevgili Adanalılar sizleri burada görmek, hepinizin gözlerinde Yılmaz Güney’i görüyorum. Bugün yas değil, bugün ağlamıyoruz, bugün Yılmaz Güney’i tekrar tekrar yüreğimizde taşıyoruz, yaşayacağız, yaşatacağız. Yolu, yolumuzdur. Yılmaz Güney ölümsüzdür” diyerek duygularını dile getirdi.
Adanalı ünlü tiyatro sanatkarı Ercan Kont ise Aşık Veysel’in “Dostlar beni hatırlasın” şiirini okuyarak programı sonlandırdı.

Kaynak: İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39