• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

YILMAZ'DAN AKAY'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

YILMAZ'DAN AKAY'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY:

“4 BUÇUK YILDA ÇİFTÇİLERİMİZE HİZMET VERMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK” 
- “BORÇ BİTTİ SIRADA YATIRIM VAR”

 

 Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Sivas’ın Şarkışla ilçesinde 20 milyon TL yatırım uygulanan Şarkışla Bölge Müdürlüğü Tesisleri ile Tarım Market açılışı ve Lisanslı Depoculuk Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. 

20150915aw526240_01.jpg
İlçede yapılan açılış töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, göreve geldikleri son 4 buçuk yılda çiftçilere hizmet etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, “Hizmetlerimizi en iyi şekilde yapıp devletimizi güçlü kılmak amacındayız. Bugün bunu gerçekleştirmek için buradayız. Bundan 4 ay önce bu tesislerin temeli atıldı. O zaman söylemiştik ki ‘4 ayda bitecek.’ İşte gerek bizler gerek çalışanlar sözünde durdu ve bu tesisin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu tesis özellikle Şarkışla birinci sırada gerçekleşti. Bu tesisin gerçekleşmesi sırasında başta kaymakam ve belediye başkanımızın destekleri sağlandı. Onların destekleriyle bu arazi bize tahsis edildi. Biz özellikle Şarkışla’yı tercih ettik. Çünkü arkadaşların bize samimiyeti vardı. Şimdi özellikle Kayseri Şeker Fabrikası son yıllarda büyük başarılar ortaya koydu. Son 4 buçuk yılda çiftçimize ve tesislerimize hizmet yapmak için elimizden geldiği kadar gayret gösterdik. Büyük başarılar gösterildi. Kayseri Şeker Fabrikası almış olduğu ağır borç mirasından kurtuldu. Sloganımız şu, ‘Borç bitti sırada yatırım var.’ Bunun da ilkini Şarkışla’da gerçekleştirdik” dedi.
Açılışı yapılan tesisler hakkında bilgiler veren Akay, “Bu tesisin açılışı ile birlikte aynı zamanda bugün temel atma merasimini de birlikte gerçekleştireceğiz. 20 bin ton lisanslı depoculuk temeli atılacak. Bunları gerçekleştirmek hepimiz için gurur verici. Türkiye’de şu ana kadar 17 tane lisanslı depoculuk gerçekleştirildi, 18.’sini biz kurduk. Biz bu ihtiyacı tespit ettiğimiz ve çiftçimize daha sağlıklı hizmet edebilmek için bu teşrifi gerçekleştirdik. Kayseri Şeker bildiğiniz gibi vergi rekortmeni oldu. Kayseri Şeker bu başarıyı sağlarken sadece kendisi bu başarıyı sağlamış olmadı. Kayseri Şeker hem kazanıyor, hem vergi vererek devletine kazandırıyor. Bu azim ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Pancar anlamında bu sene bereketli geçtiğini kaydeden Hüseyin Akay, “Bu sene iklim olumlu gitti, Allah rahmet verdi. Bunun sonucunda da ürünlerimizde bereket ortaya çıktı. 150 bin ton sözleşme yapılmasına rağmen 170 bin ton pancar üretimi bekliyoruz. Bu pancarların sökümü de başlamak üzere. Yarın da Boğazlıyan’da açılış gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“EMANETİ EMİN ELLERE VERİRSENİZ BÖYLE İŞLER OLUR”
Temel atma törenine katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ise, Kayseri Şeker’in önemli bir yatırım yaptıklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Yılmaz, “Bugün Şarkışla’nın ufkunu açacak önemli bir tesisi açıyoruz. Hepsinden önemlisi lisanslı depoculuğun temelinin atılması. İnşallah bu tamamlandığında Sivas’ın da bu çevrenin de Toprak Mahsulleri Ofisi’nden beklenen hizmetlerin hepsi verilecek. Biz de kiraya destek vereceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hatırlarsanız birkaç yıl önce Şeker Fabrikası’nın kendisi problemdi. Ama şimdi o problemleri aştı, ciroda rekor, karda rekor şimdi yatırım zamanı. Eğer emaneti emin ele verirseniz böyle olur. Şeker pancarı ve buna buna bağlı şeker üretimi Türkiye’nin en önemli temel taşlarından biridir. Türkiye’nin politikası üretimin kendisine yeterli olmasıdır. Şeker pancarı üretiminde Türkiye dünya 6.'sı. Sivas Türkiye’nin şeker pancarı üretiminde ilk 11. sırada. Tarıma büyük önem veriyoruz. Önem verdiğimiz için Türkiye tarımda ihracatçıdır” dedi.

20150915aw526240_04-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39