• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Yine başka bir sorun amatör branştaki hocaların sosyal garantileri yok

Yine başka bir sorun amatör branştaki hocaların sosyal garantileri yok
Rumen Lucescu gördü, ya federasyonumuz?
Süper Ligdeki futbolcular her ay yeni bir spor araba alırken amatörde oynayan futbolcular yol parası bulamıyor.

YENİ AKİT KÖŞE YAZISI SİNAN BURHAN

indir-012.jpg

Bugünlerde sporla yatıyor sporla kalkıyoruz. Lisanslı bir futbolcu olduğum için özellikle futbol branşını yakından takip ediyorum. Son dönemde Türk Futbolunda geriye bir gidiş var.  Profesyonel futbolcuların ekonomik durumu iyi ancak amatör branştaki topçular halen toprak sahadan kurtulamadılar.

Başta Ankara olmak üzere amatör branştaki takımların tamamı toprak sahada ya da plastik halı sahada idman yapıyorlar. Bu toprak sahalarda sakatlanma çok oluyor. Ayrıca toprak sahada oynamak gençleri futboldan soğutuyor. Duş yok, ulaşım olanakları kısıtlı. Genellikle dar gelir grubuna sahip ailelerin çocukları futbol oynuyor. Yol parası bile bulmaktan acizler.

futbolcular-ve-otomobilleri-arda-turan-volkan-demirel-servet-cetin-futbolcularin-arabalari-nihat-kahv-1038689.jpg

Yine başka bir sorun amatör branştaki hocaların sosyal garantileri yok. Sigorta yok maaş yok. Ekonomik sıkıntı içerisindeler.

Kendi yaşadığım bir başka sıkıntı çocukların okul ve spor arasında sıkışıp kalmaları. Kendi oğlum futbolla yakından ilgili bu sporu seviyor. Bir taraftan da okula gitmesi gerekiyor. Okullar tam zamanlı eğitim verdikleri için idmana gidemiyor. Okula gitse futbol hayatı bitecek tamamen futbol ile ilgilense okul hayatı bitecek.

Süper Ligdeki futbolcular paraya para demezken, her ay yeni bir spor araba alırken amatörde oynayan futbolcular yol parası bulamıyor. Bu çarpıklığa son verilmelidir. Bir başka yanlışı belediyeler yapıyor.  Vatandaştan alınan vergileri Süper Ligdeki topçulara veriyor. Kardeşim bu parayı neden altyapıya harcamıyorsun. Amatör spora neden yatırım yapmıyorsun?

indir-(1).jpg

Altyapıdaki bu eksiklikleri bir tarafa bırakalım.

 Şu an için Süper Ligdeki ortaya konulan sistem Türk Futbolunu katlediyor. Süper Ligde yabancı kontenjanı sınırlı olmalıdır. Hatta ben olsam  5 yıl için yabancı yasağı getiririm. Kardeşim Süper Lig, 1. Lig, İkinci Lig ve hatta amatör ligde yabancı oyuncular var. Amatör ligde oynayan siyahi futbolcular var. Bir futbolcu oynamazsa, kadroya giremezse nasıl kendini geliştirecek.

 Futbolda ilerlemek için radikal  politikalara ihtiyaç var. Geçtiğimiz  günlerde Milli Takımımızın Hocası  Lucescu  önemli açıklamalar da bulundu. Rumen teknik direktör  çok deneyimli bilge bir adam. Rumen teknik adamın, lig maçlarında ilk 11’de forma giyen Türk futbolcu sayısının azlığı nedeniyle, “Bu durum milli takım adına olumsuz bir tablo oluşturuyor. İzlediğim maçlarda 4 Türk oyuncu oynatan takım yok. En fazla 3 Türk oynatılıyor. Ben sahada kimi izleyeceğim, hangi bölgeye kimi alacağım? Bu durum sıkıntı oluşturabilir” şeklindeki ifadeleri basına yansıdı.

Ligde 2017-2018 sezonunun geride kalan ilk haftasında ağırlıklı olarak yabancı futbolcular ilk 11’de boy gösterdi. Müsabakalara ilk 11’de başlayan toplam 198 futbolcu içinde, altyapı eğitimini Türkiye’de alanların sayısı 47’de kaldı.

Ligin ilk haftasında yapılan karşılaşmalarda teknik adamlar toplam 54 oyuncu değişikliğine giderken, buradaki tercihlerde yerli futbolcular ağır bastı. Yani Türk  futbolcular yedek kaldılar. Yabancı topçular ilk on birde oynuyorlar.

Süper Ligin ilk haftasında gollerin yüzde 73’ünü yabancı futbolcular kaydetti.

Durum bu kadar net. Türk futbolu geriye gidiyor. Yeni Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak spor dünyasını yakından tanır. Bu eksiklikleri görmesini dilerim. Lucescu’nun gördüğünü bakalım  futbol  federasyonu yöneticileri ve başkan Demirören görecek mi?

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39