• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

YİNE KADIN CİNAYETİ

YİNE KADIN CİNAYETİ
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde eşinden şiddet gördüğü için 15 gün önce kızı ile birlikte baba evine dönen 17 yaşındaki kadın, eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
İddiaya göre, Emine Y. (17), 2 yıl önce evlendiği eşi Süleyman Y.’den (22) şiddet gördüğü için 15 gün önce 1.5 yaşındaki kızı Yeşim’i de alarak baba evine döndü. Sabah saatlerinde kayınpederinin evine gelen Süleyman Y., eşi ve kızının uyuduğu odanın camını tornavida ile zorlayarak açtı. İçeri giren öfkeli koca, uyuyan eşini yüzünü yastıkla kapatarak çeşitli yerlerinden bıçakladı.

Çocuğun ağlamasıyla uyanan ev halkını fark eden Süleyman Y., girdiği pencereden atlayarak kaçtı. Kızını kanlar içinde gören anne Ülkü Yılmaz yakınlarına haber verdi. Amca Turhan Yılmaz’ın 112’yi aramasının ardından Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Yenikent Kampüsü’ne kaldırılan Emine Y., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Daha önce şiddet gördüğü gerekçesiyle polise başvuran Emine Y.’nin koruma talebinde bulunduğu öğrenildi.

Yaşanan olay sonrası eve gelen Emine Y.’nin amcası Turhan Yılmaz, “Saat 8 buçuk, 9 sırası olaydan haberimiz oldu. Geldiğimizde kan içinde yatıyordu odada. Odada kan izleri falan hepsi vardı. Arka camdan girmiş içeriye. 15 gün olmuştu ayrılalı. Şiddet uyguluyordu devamlı çocuğa. Bu sabah geliyor kadını sırtından, boynundan, kollarından bıçaklamış. 7-8 yerinde bıçak izi var. Yeğenim bana haber verdi, geldim baktım kan içinde yatıyor. Kaldırdık hastaneye götürdük ama kurtaramadık. 1,5 yaşında bir kız çocuğu var. Çocuğun sesine evdekiler kalkıyor. Süleyman da bunu fark edince yine girdiği yerden kaçıyor” dedi.

Yaşanan bu olayın ilk olmadığını ve daha önce Emine Y.’nin polise başvurduğunu söyleyen Turhan Yılmaz’ın oğlu Bayram Yılmaz ise, “Benim sadece öğrendiğim sabah çocukların kahvaltısını vermiş, sonra yatıyor. Adam gelip pencereyi zorlamış, oradan girip de bıçaklamış çocuğu. Çocuğu Yeşim de yanındaymış. Birkaç sefer tehdit etmişti, karakolluk olmuşlardı. Koruma istemişti, hatta polisler de tamam demişti. Sonra karakolda polislerin yanında eşine saldırdı. Polis karakolunda zaten güvenlik kayıtlarında da var 10 gün öncesinde. Polisler işlem yaptı, 1 saat sonra saldı” şeklinde konuştu.

Kardeşinin öldüğü haberini iş yerinde alan Sezer Yılmaz, “Geldik ama bir şey yapamadık. Çünkü böyle bir şeyi söylemedi daha önce. Ne olduysa bu sabah oldu. Babam bakkala gitmiş, ben işe gittim, biraderlerim zaten işe gitmedi, onlar da yatıyordu. Odaya girmiş gırtlağını mı kesmiş artık, hiç sesi çıkmamış kardeşimin. Şiddet uyguluyormuş, kaç kere dövmüş kardeşimi. Bir kere de binayı kardeşimle beraber yakmaya çalışmış. Komşular söndürmüşler” dedi.
İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39