• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Yok Böyle Başhekim

Yok Böyle Başhekim
Başhekim, 12. kez görevine döndü
İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Tamer, mahkeme kararıyla 12. kez görevine döndü.

Üroloji Uzmanı Tamer,1999'dan itibaren başhekim olarak görev yaptığı hastanede belirli aralıklarla tam 11 kez, ''SMS ile hastane randevu sisteminin usule uygun olarak kurulmadığı, herhangi bir hizmet sözleşmesinin yapılmadığı, randevu için hastalardan 2 kontör alındığı, hastanede klasik müzik yayını yapıldığı ve hizmet gereği'' gibi gerekçelerle, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındığını iddia etti.

Görevden alındıktan sonra, her defasında açtığı dava sonucu ilgili mahkeme kararıyla görevine yeniden iade edildiğini belirten Tamer, ''Kimseye kırgın değilim. Beni görevden alan devletin bir kurumu, göreve iade eden de devletin başka bir kurumu. Bana verilen görevi en güzel şekilde yapmaya devam edeceğim'' diye konuştu.
Göreve her gelişinde mesleğe yeni başladığı yıllardaki heyecanı taşıdığını kaydeden Tamer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Devletimin verdiği her görev benim için kutsaldır. Beni bugüne kadar görevden alanlara karşı herhangi bir nefret, kin, kırgınlık ya da kızgınlık beslemiyorum. Ben haklı olduğuma inandığım ve yargı da bu yönde karar verdiği için sürekli görevime iade ediliyorum. Ben inatçı değil haklıyım. Her görevden alınışımdan sonra telefonlarım kilitleniyor, insanlardan sayısız destek mesajı alıyorum. Vatandaşlarımızdan bu kadar destek ve moral almasam, belki de yargıya hiç gitmezdim, göreve dönmek için bu kadar çok istekli olamazdım. Demek ki insanlar kendilerine değer veren insanları bırakmak istemiyor. Halkımız beni, ben de onları seviyorum.

Ben hizmet adamıyım, kimseyle sorunum yok. Devletime kırılmak haddim değil.''
Başhekim Tamer, 32 yıllık mesleki hayatında en önemli hayalinin, 11 yıldır atıl vaziyette duran ve mahkeme kararıyla İstinye Devlet Hastanesine verilen eski SSK İstinye Dispanseri binasının poliklinik olarak hizmete girmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Op. Dr. Cengiz Tamer, '񟬿'da Şişli Etfal Hastanesi Üroloji Servisinde Şef Yardımcısıyken İstinye Devlet Hastanesine Başhekim olarak atandım. Görevim süresince hastanede önemli hizmetlere imza attım. 2010 ve 2011'de Sarıyer Muhtarlar Derneği tarafından Sarıyer'de yılın bürokratı ödülünü aldım. Türkiye'de ilk kez hastaların hastanede kredi kartı kullanabilme uygulamasını İstinye Devlet Hastanesinde hayata geçirdik. Yine aynı yıl bana güvenen pek çok hayırsever iş adamının katkıları ve bağışları sayesinde İstinye Devlet Hastanesi, her biri 5'er katlı 2 bina kazanmıştı. Ben halka hizmet etmeyi çok seviyorum. Sağlığım elverdiği sürece de bu kutsal görevi sürdürmeyi istiyorum'' şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39