• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

“YÖNETİM BECERİLERİNİ GELİŞTİRME VE KAPASİTE ARTIRMA” EĞİTİMİ

“YÖNETİM BECERİLERİNİ GELİŞTİRME VE KAPASİTE ARTIRMA” EĞİTİMİ
Kayseri Valiliğince, merkez birimler, 16 ilçe kaymakamlığı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeline yönelik “Yönetim Becerilerini Geliştirme ve Kapasite Artırma” eğitimi düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Valilikte düzenlenen eğitimin açılışında yaptığı konuşmada, hızla gelişen ve değişen dünyada yönetim kavramlarının ve yöneticilik ve kamu görevlisi anlayışının da bir değişim içinde olduğunu, bu gelişim ve değişime ayak uydurabilmek adına personele yönelik bu eğitimi düzenleme gereksinimi duyduklarını ifade etti.
Eğitim kapsamında yönetim, iletişim, protokol kuralları, yöneticilik, kurumun ve personelin kapasitesini yükseltme, motivasyon, sorun çözme, takım ruhu ve takım çalışması gibi birçok başlık altında 8 hafta boyunca eğitim verileceğini kaydeden Vali Yardımcısı Masatlı, eğitimin amacını, personelin söz konusu alanlarda kendini geliştirmesi ve yeni vizyon kazanmalarını sağlamak olarak açıkladı.
Vali Yardımcısı Masatlı, “Yönetim olarak bizim bir takım amaçlarımız var, özellikle performans yönetimi, zaman yönetimi, karar alma, innovasyon, ekip çalışması, sorun çözme, empati kurma ve özellikle de iletişim. Bizim gibi kamu kurumlarında iletişim özellikle 3 tarafı olan bir iletişimdir. Kurumsal arkadaşlarımızla, mesai arkadaşlarımızla olan iletişim, üst ve astlarımızla olan iletişimimiz var ve en son olarak da bizden hizmet alan insanlarla, vatandaşlarla olan iletişimimiz var. Dolayısıyla biz iletişim kanallarını iyi kurup, organize edersek işimizi de o derece iyi yapmış oluruz. Her zaman söylediğim bir söz vardır; Öncelikle sempatik olacağız ve empati kuracağız. Bu olguları gerçekleştirdiğimiz zaman, empati ve sempatiyi gerçekleştirebildiğimiz zaman sorun çözme kabiliyetimiz, sorun çözme gücümüz ve kudretimiz o derece etkin hale gelmiş olur” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Masatlı, projeyi hazırlamaları konusunda kendisini talimatlandıran, başından beri teşvik ve desteğini esirgemeyen Vali Orhan Düzgün başta olmak üzere projenin hazırlanmasında emeği geçen personel ile işbirliğinden dolayı Erciyes Üniversitesi’ne teşekkür ederek, seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.
Valilik şube müdürlerinin yanı sıra ilçe kaymakamlıkları ve YİKOB’tan 76 personelin katıldığı seminerde, 8 hafta boyunca katılımcılara konunun uzmanları tarafından eğitimler verilecek. Erciyes Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin değişik konularda vereceği eğitimin sonunda Valilik ve kaymakamlıklardaki personelin yönetim becerilerinin ve kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39