• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Yönetmeliği Yok Sayıyoruz Başörtüsü Yasağı Bugün Kalkıyor

Yönetmeliği Yok Sayıyoruz Başörtüsü Yasağı Bugün Kalkıyor
Memur-Sen üyeleri iki ay önce aldıkları kararı bugün itibariyle uygulamaya koyuyor.

Kamuda başörtüsü yasağını kaldırmak için imza toplayan Memur-Sen üyeleri yarından itibaren görevlerine başörtülerini çıkarmadan devam edecek.

Memur-Sen, 18 Mart'tan itibaren kamuda serbest kıyafet eylemi başlatıyor. Sendikaya üye memurlar, görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle gidecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbe dönemi eğitim yönetmeliğini yok sayacaklarını ve kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

Zaman'a konuşan Gündoğdu, "1982'de erkeğe bıyıklarını üstten almama, ensesinden saçını ve favorilerini uzatmama, kot giymeme dayatmasından da, kadınlara başı açık olmayı dayatan, neredeyse ayakkabı numarasına kadar karışan bu ucube yönetmelikten kurtulmak istiyoruz." dedi.

YÖNETMELİĞİ YOK SAYIYORUZ

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitim mevzuatının anayasa ve evrensel hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Pazartesiden itibaren bu yönetmeliği yok sayıyoruz. Çözülünceye kadar da eylemimiz devam edecek. Çünkü biz eğitim hakkının, çalışma hakkının, siyaset hakkının toplum mühendisleri eli ile katledilmesini istemiyoruz." dedi.

Yönetmeliğin değiştirilmesi için hükümete çağrıda bulunan Gündoğdu, "Anayasa'mızın 23 maddesini milletle beraber değiştirdik. Şimdi 82 model yönetmeliği getiren darbecilere yönetmeliğinizi de alın gidin deme zamanıdır." diye konuştu.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada da, "Özgürlük İçin On Milyon İmza" başlıklı imza kampanyasında, 14 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında 12 milyon 300 bin imza toplandığı bildirildi. Toplanan imzaların, gereğinin yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim edildiği hatırlatılarak, imzaların aynı zamanda kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğüne sahip olması noktasında toplumsal bir mutabakatın göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

Referandumda kadınlara getirilen pozitif ayrımcılığın, eşitliğin sağlanmasına ilişkin fiilî durumun Kılık-Kıyafet Yönetmeliği gibi düzenlemelerin varlığı nedeniyle halen sağlanamadığı dile getirildi. Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikalara üye kamu görevlilerinin, yarından itibaren kılık-kıyafet sınırlamalarını dikkate almayacağının belirtildiği açıklamada, yasaklara bağlı kalmadan kamu hizmeti sunulacağı ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39