• BIST 9094.06
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

YOZGATLI STK’LARDAN YOZGATLI CUMHURBAŞKANI ADAYI İHSANOĞLU’NA TAM DESTEK

YOZGATLI STK’LARDAN YOZGATLI CUMHURBAŞKANI ADAYI İHSANOĞLU’NA TAM DESTEK
Yozgat’ta buluna sivil toplum kuruluş temsilcileri bir araya gelerek, Yozgatlı Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini bildirdi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, oda başkanları ve sendika temsilcileri katıldı. Sivil Toplum Kuruluşları adına bir açıklama yapan TSO Başkanı Metin Özışık, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bir Yozgatlı olduğunu bu sebeple, bu duruma partiler üstü olarak baktıklarını ve İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecine iki şekilde baktıklarını ifade eden Özışık, “Birincisi cumhurbaşkanı adayı Yozgatlı ve Yozgatlı olması sebebiyle tam destek veriyoruz. İkincisi ise ilk defa Yozgatlı bir kişi cumhurbaşkanı adayı olmuştur. Yozgatlının karşısına ilk defa böyle bir fırsat çıkmıştır bunu değerlendirmeliyiz. Cemil Çiçek’de cumhurbaşkanı adayı olsaydı biz onu da yanı şekilde desteklerdik” dedi.
Yozgat’ın 81 il arasında 12 yıl içerisinde genel bütçeden en az pay alan il olduğunu vurgulayan Özışık, “Yozgat sürekli göç veren bir il inşallah Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı seçilirse, Yozgat için bir şans olacaktır. Bütün Yozgatlılar olarak bir defa olsun Kayserili gibi düşünelim. Yozgatlı bir şahsiyeti destekleyip Cumhurbaşkanı seçelim. Sivil toplum örgütleri olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz ve her zaman yanındayız” diye konuştu.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selehattin Şenliler’de Ekmeleddin İhsanoğlu’un önemli bir ilim adamı olduğunu belirterek, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nun en büyük referansı babası İhsan Efendi ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dur. Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgatlıdır ve bütün Yozgatlıların ellerinden gelen her türlü desteği İhsanoğlu’na vermesi gerekir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39