• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Yücel: Bu tür indirimleri MHP'li bir belediye olana kadar beklemeyin

Yücel: Bu tür indirimleri MHP'li bir belediye olana kadar beklemeyin
MHP Meclis Üyesi Kazım Yücel: “Suda yüzde 10 indirime gidilsin”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Yücel yaptığı açıklamada bazı belediyelerde olduğu gibi Kayseri’de de su ücretine indirim yapılması gerektiğini söyledi. 


Kayseri’nin suyunun dünyada içilebilir ikinci su olduğunu ifade eden Yücel, kentteki bilboardlarda bunun tanıtımının yapılması gerektiğini vurguladı. Şehir olarak damacana su ve arıtmaya oldukça fazla su harcandığının altını çizen Yücel, “Kayseri’de birçok binamızda su arıtma olduğu bir gerçek.

Kayserimizin birçok ailesine damacanalarla su sevk edildiği de bir gerçek. Kayseri’de marketlerde gördüğümüz kadarıyla su satışı da hat safhada yüksek. Bunları topladığınız zaman Kayseri’de bir maliyet ortaya koyduk. Bu iddiamızın da arkasındayım. Söylemek istediğim şu; Kayserimizin suyu içilebilir bir su. Fakat bu kadar damacana, bu kadar arıtma, bu kadar pet su satışı o zaman neden? Demek ki bu anlatılmıyor, daha doğrusu kamuoyu doğru bilgilendirilmiyor.

İhaleye çıkartılmış birçok bilboardımız var, bunların yüzde 10 kullanımı belediyenin tanıtımı için ücretsiz veriliyor. Bunlar yeri geldiği zaman halka yapılan hizmetleri anlatma açısından kullanılıyor. Bu bilboardlarda dönemsel bir dolu sürahi, önünde su bardağı ve bir masa ‘Suyumuz içilebilir’ imajı verecek şekilde kullanılabilir. Parasal boyutundaki iddiamda şundan bahsetmiştim;

‘Birçok binamızda arıtma, birçok aileye damacanayla su gönderiliyor. Her vatandaşımız 75 kuruşa 500 ml su almış olsa 1 milyon 200 bin yaklaşık şehir nüfusumuz var yani günlük 900 milyon lira günlük suya para veriyoruz’ demiştim. Bunu da 365 ile çarptığımızda 300 milyon gibi bir rakam görüyoruz.

KASKİ’nin yıllık bütçesi 150 milyon civarında. Biz KASKİ’nin iki katı hazır suya bir metre yer altından suyu bulduğumuz bir şehirde böyle bir para harcama yönteminin halka neden yaptırıldığının izahını istemiştim, ‘KASKİ neye yarar, sadece boru döşemeye mi yarar?’ demiştim. Yoksa ‘Kayseri’nin suyu içilmez’ ifadesini kullanmamıştım. Kayserimizin suyu içilir, yer altı zenginlikleri açısından çok net söylüyorum, dünyada birinci olarak İsveç’in ikinci olarak da Kayseri’nin suyu içilir.

Ama bu görev Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesine kalmadan idarecilerimizin reklam panolarında reklamlarıyla bunu göstermeli. En azından toplantılarımızda Kayseri’nin konusu konuşulurken kapalı pet şişe suyunu masalarına koymamaları lazım. Biz Kayseri’de göz önünde olan insanlarız” ifadelerini kullandı.


“İstanbul yüzde 5 indirime gidiyorsa biz yüzde 10 yapmalıyız”
Bazı şehirlerde suya indirim yapıldığını sözlerine ekleyen Meclis Üyesi Kazım Yücel, Büyükşehir Belediyesi’nin gönül alıcı bir indirime gitmesi gerektiğini vurguladı. Yücel sözlerini şöyle sürdürdü;


“İstanbul Büyükşehir Belediyesi su konusunda vatandaşa yüzde 5 indirime gitti. Değerli Kayseri halkı; İstanbul’da yüzde 5 indirim yapılıyor ise ki 60 kilometre uzaktan su getiriliyor İstanbul’a, Kayseri’de 2 metre derine nereden demir vursanız su çıkar hala suya her ay TEFE, TÜFE oranında zam yaparak vatandaşımızın üzerine bir kambur daha koyuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ve Belediye Meclis Üyesi olarak belediye başkanı ve bütün KASKİ sorumlularına;

İstanbul yüzde 5 indirim yapıyorsa bizim yüzde 10 yapmamız lazım. Kayseri’de 3,3 İstanbul’da 4,3 suya para veriyoruz. Biri 60 kilometre öteden getiriyor 4,3’e veriyor; biz ayağımızı bastığımız yerden suyu çıkarabiliriz 3,3 veriyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemizin hızlı bir şekilde meclisi toplayıp yüzde 10 da olsa gönül alıcı bir indirime gitmesi lazım su konusunda.

Adana Büyükşehir Belediyesi Milliyetçi Hareket Partili. Burada 65 yaşı geçen, ihtiyacı olan ve başka bir geliri olmayan bütün vatandaşlarına yüzde 50 yapıyor. Biz Kayseri’de 65 yaşını geçmiş ailelerimizin fertlerine nasıl halk otobüsünü ücretsiz yapabiliyoruz, suda da bu vatandaşlarımıza yüzde 50 ıskonto yapabilmeliyiz. Bu tür indirimleri Milliyetçi Hareket Partili bir belediye olana kadar beklemeyin”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39