• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

YUNANİSTAN'A TÜRKİYEDEN TOKAT

YUNANİSTAN'A TÜRKİYEDEN TOKAT
TÜRKİYE YUNANİSTAN’A KARŞI AÇTIĞI TAHKİM DAVASINI KAZANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Yunanistan’a karşı açtığı tahkim davasının Türkiye lehine sonuçlandığını söyleyerek, “Bundan sonra DEPA’nın ve BOTAŞ’ın yetkilileri kendi aralarında oturacaklar ve bu formülü hesap edecekler. Türkiye’nin lehine olan karar rakam olarak da açıklanacak. Bu rakamında 100 milyon dolar civarında olduğunu söylemem lazım” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynakla Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de protokol bayramlaşmasına katıldı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, “Bizim adımıza sevineceğimiz ama Yunanistan adına da belki üzüleceğimiz bir haber vermek istiyorum. Bizim 4 yıl önce açtığımız bir tahkim davası vardı. Bu BOTAŞ ile Yunanistan’ın milli şirketi DEPA arasındaydı. Bu dün Paris’te sonuçlandı ve Türkiye’nin lehine bu karar açıklandı. Kendi aramızda doğalgaz alımından kaynaklanan, biz biliyorsunuz ki Yunanistan’a doğalgaz ihraç ediyoruz. Kendi aramızda ki bir problemin uluslararası tahkime taşınması ile alakalı bir konu vardı. 4 yıldan bu yana sürüyordu. Bundan sonra DEPA’nın ve BOTAŞ’ın yetkilileri kendi aralarında oturacaklar ve bu formülü hesap edecekler. Türkiye’nin lehine olan karar rakam olarak da açıklanacak. Bu rakamında 100 milyon dolar civarında olduğunu söylemem lazım” dedi.
Yıldız, “Biz Yunanistan’ın bu zor durumunda kendilerine yardımcı olmak isterdik ama vatandaşımızın, ülkemizin çıkarlarının ön planda olduğunu ve bizim görevlerimizin de bu çıkarları korumak adına yürütüldüğünü bir kez daha söylemem lazım. O rakamlar hesaplandıktan sonra sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza durumu arz edeceğiz. Ondan sonraki gelişmeleri de hep beraber izleyeceğiz. Bunu da bayram öncesinde ülkem adına bir sevindiğimiz bir nokta olarak aktarmak istiyorum” diye konuştu.
Ali Ağa ve Bursa’daki doğalgaz santrallerinin özelleşeceğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şunları söyledi:
“Bizim özellikle enerji santrallerin de bildiğiniz gibi, doğalgaz ve kömür santrallerinden ihaleye çıkıyoruz özelleşme ile alakalı. Şuanda programlarımız devam ediyor. AK Parti hükümetinin bütün icraatları devam ediyor. Yol haritamız neyse devam ediyor. Bu yeni bir hükümet kurulup, o hükümetin idaresine, iradesine kadar. Biz bunu yürütmek zorundayız. Her gün Türkiye’nin büyüyen ve gelişen yüzü ile alakalı farklı gelişmeler oluyor. Bunu enerji sektöründe çok fazla yaşıyoruz. Dün yine yaklaşık 80’e yakın imza atıp Kayseri’ye geldim. Türkiye’nin çarkları dönüyor. Büyümesi ile alakalı hedeflerine yürümesinden kaçınamayız. Hükümet boşluğu oluşturamayız. O yüzden bizim gerek Ali Ağa’da gerekse Bursa’daki doğalgaz santrallerimizin özelleştirme takvimi açıklanmıştır ve onlar da inşallah özelleştirilecektir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39