• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Yusuf Halaçoğlu'ndan Başbakan'a 8 Soru

Yusuf Halaçoğlu'ndan Başbakan'a 8 Soru
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN; Ülkemize kurulması düşünülen Füze Savunma Sistemleri (Patriot) ile ilgili olarak “Bizim topraklarımız 4. maddeye göre NATO’nun da topraklarıdır. Burada savunma esaslı olmak üzere böyle bir adım atılmaktadır. Füze sisteminin nereye yerleştirileceğine Genelkurmay Başkanlığı karar verecektir. Bu tamamen karşı tarafın muhtemel bazı saldırılarına karşı alınacak tedbirdir. NATO’nun ne kadar görevli göndereceği henüz belli değil. NATO’nun uygulaması olacağı için TBMM’den izne gerek yoktur” şeklinde bir beyanat vermiştir. Bu bilgiler ışığında;

1- Ülkemize Füze Savunma Sistemlerinin (Patriot) kurulması fikrinin gerekçesi nedir?

2- Böyle bir gerekçeye neden olan gelişmeler nelerdir?
3- “Bu tamamen karşı tarafın muhtemel bazı saldırılarına karşı alınacak tedbirdir” denilirken karşı taraftan kim, kimler veya hangi ülkeler kastedilmektedir?

4- NATO Genel Sekreteri Rasmussen "Patriot füzelerini yerleştirecek ülkelerin maliyeti de karşılayacağını” belirtmiştir. “Füze Savunma Sistemlerinin (Patriot) kurulması NATO’nun bir uygulaması” ise maliyeti neden Ülkemiz tarafından karşılanacaktır?

5- Patriot Füzelerinin maliyetinin ne kadar olacağı tahmin edilmektedir? NATO tarafından görevlendirilecek personelin giderleri Ülkemiz tarafından mı karşılanacaktır? Bu personelin konaklaması için de Kürecik’te olduğu gibi lojman yapımı düşünülmekte midir?

6- Kamuoyunda belirtildiği gibi İsrail’in korunması amaçlanmakta ise, NATO üyesi olmayan bir ülkeyi korumak için neden bizim topraklarımız tercih edilmiştir ve neden masrafları Ülkemiz tarafından üstlenilmektedir?

7- “Sistemin nereye yerleştirileceğine Genelkurmay Başkanlığı karar verecekse”, neden NATO üssünden gelen askeri bir heyetle birlikte 10 ayrı şehirde incelemelerde bulunulmaktadır?

8- Hava Savunmamızı sağlamak için başka sistemlerin de kurulması düşünülmekte midir? Düşünülmekte ise; hangi sistemlerin, hangi uçakların alınması planlanmaktadır?


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39