• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Yüzde 100 Saadet

Yüzde 100 Saadet
Saadet Partisi 2014 yerel seçimleri öncesi 81 il, 919 ilçe ve 394 beldenin tamamında adaylarını belirleyerek seçime yüzde 100 hazırlanan tek parti oldu. Tüm adayların meslek, yaş ve eğitim durumlarına ilişkin istatistikleri kamuoyuyla paylaşan Saadet Part

ANKARA BÜROSU

Saadet Partisi Seçim İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, dün yaptığı basın toplantısı ile Saadet Partisi olarak yerel seçimlere en hazır parti olduklarını duyurdu. 81 il, 919 ilçe ve 394 beldenin tamamında aday tespit ettiklerini bildiren Karaman, seçim bölgelerinin tamamında aday göstererek seçimlere yüzde 100 hazır tek parti olduklarını kaydetti. Kendileri gibi seçim bölgelerinin tamamında aday gösteren başka parti olmadığına dikkat çeken Karaman, seçim çalışmalarında emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

HEDEF SEÇİMLER

Yerel seçimlerin son derece önemli olduğunun altını çizen Karaman, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi son imtihanını da kazananların partisidir. Bundan sonra aldanmayacağız, aldatılmayacağız ki, hedefe ulaşılsın” sözlerini hatırlatarak, seçimlere odaklandıklarını ve gayretli çalışmaları sonrası kazananın Saadet Partisi olacağını ifade etti. Uzun ve titiz çalışmaların ardından adaylarını tespit ettiklerini belirten Karaman, “Bizler aziz milletimizin önüne kendilerine ibadet aşkıyla hizmet edecek adaylarımızı koyduk. Bundan sonra gece gündüz demeden milletimize gerçekleri ve hizmet anlayışımızı anlatacağız. Milletimiz bu seçimde üzerine düşen görevi yerine getirecek ve mahalli idarelerde Allah’ın izniyle Milli Görüş’ü yeniden iktidar yapacaktır” şeklinde konuştu.

EN GENÇ ADAY SAADET’İN

Basın toplantısında Saadet Partisi’nin adaylarına ilişkin istatistikî bilgileri de kamuoyu ile paylaşan Karaman, adayların eğitim, yaş ve meslek dağılımlarını açıkladı. Karaman’ın açıkladığı bilgilerle birlikte yerel seçimlerde en genç adayın Saadet Partisi’nde olduğu ortaya çıktı. Türkiye’nin en genç adayı olma özelliğini taşıyan isim Niğde’nin Çiftlik ilçesinden çıktı. Saadet Partisi Niğde Çiftlik Belediye Başkan Adayı Cumali Şenel, seçimlerin hemen öncesinde 25 yaşına adım atacak. 20 Mart 1989 doğumlu olan Şenel, seçilme hakkını kazandığı gün aynı zamanda Türkiye’nin en genç Belediye Başkan Adayı olma sıfatına da kavuşacak. Öte yandan Saadet Partisi’nin il bazında en genç adayı ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı henüz daha 30 yaşında olan Mehmet Fatih Tekin oldu. Adayların yaş ortalamasını açıklayan Karaman, il adayları arasında yaş ortalamasının 50, ilçe ve beldeler arasında ise 48 olduğunu bildirdi.

Adayların meslek dağılımı incelendiğinde ise il belediye başkan adaylarının yüzde 34,5’i esnaf-tüccar-işadamı-sanayici kesiminden oluşurken, ikinci grupta ise yüzde 32,1 ile mühendis-mimar-teknikerler yer aldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39