• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

‘Zaman Gazetesi manşeti bir operasyon manşetidir’ - VİDEO

‘Zaman Gazetesi manşeti bir operasyon manşetidir’ - VİDEO
Şamil Tayyar ‘Son Söz’ isimli programa önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmeler yapan Şamil Tayyar,'Zaman Gazetesi manşeti Erdoğansız Türkiye'nin metni niteliğindedir' dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Başbakan'ımızın aday olma şansı oldukça yüksek inşallah da olur diye düşünüyorum. Aday olur ve kazanırsa 5 yıl görevde olacak eğer Allah kısmet ederse bir 5 yıl daha görevde olma ihtimali doğacak. Dolayısıyla bir 10 yıl Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin zirvesinde olması ihtimali söz konusu. Bu bir başka şey daha getirecek. Halkoyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı anayasal yetkilerini kullandığını zaman fiilen icranın başı haline gelecek. Ve yarı başkanlık sistemine biz fiilen geçmiş olacağız. 

2002'den bu yana AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları ortada. Ve Türkiye'yi getirdiği nokta bölgesinde güçlü dünyada söz sahibi olan bir ülke. Artık üzerinde söz söylenen değil sözü olan bir ülke. Her konuda, Suriye'de, Irak'ta, İran'da dünyanın her coğrafyasında artık masanın bir kenarında bir piyon ülke olarak değil, bir kurucu irade olarak olmaya çalışan bir ülke. 

‘Erdoğan Türkiye'nin başında 10 yıl daha kalırsa çok güçlü bir Türkiye olacak' 
Eğer Erdoğan bir 10 Yıl daha Türkiye'nin başında kalırsa bu Türkiye'yi daha da güçlü hale getirecek. İşte Türkiye'nin yeni rolünden rahatsız olanlar Erdoğansız bir Türkiye planlıyor. Bütün olan bitenler aslında buradan kaynaklanıyor. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı adaylığı fikrinden vazgeçinceye kadar bu devam eder. 


‘Zaman Gazetesi manşeti Erdoğansız Türkiye'nin metni niteliğindedir' 
Zaman Gazetesi'nin manşeti dış odaklı Erdoğansız Türkiye projesi'nin kaldıracından biridir. Yani bu projeye destek veren bir operasyon manşetlerinden birisidir. 

‘Malum güçler Erdoğan'a, bu işleri bırak, aday olma, bu işleri bitireceğiz diyor' 
Sayın Başbakanımız, “Ben bugün itibariyle Cumhurbaşkanlığına aday değilim” dediği anda gelecek 2 yıl sonra şu, “Evet olmayacaksın ama siyasete de veda edeceksin. Sakın ola ki tüzüğümüzü değiştirip yeniden genel başkanlık hevesine filan kapılma onu da bırakacaksın ve ilk aşamada gideceksin.” hesap bu. Peki, bu proje nasıl hayata geçecek? Şuanda sayın başbakanımız karşısında güçlü bir aday profili de gözükmüyor. Ne olabilir? Acaba sayın Abdullah Gül'ün kafasını karıştırıp biraz da tahrik edersek yada bir şekilde kuşatırsak aday olarak sahaya sürersek bu mümkün olur mu? Yani sayın başbakanı bu düşünceden Abdullah Gül enstrümanını kullanarak vazgeçirebileceklerini düşünüyorlar. 

Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen güçler Gül ve Erdoğan'ın kötü olmasını istiyor' 
İki liderde aslında nefis testinden geçtiler. 2003'ün başında Sayın Gül Başbakanlık koltuğunu Sayın Başbakanımıza bıraktı. Daha sonra da kendisi olacakken Sayın Gül'ü Köşke taşıyarak Sayın Başbakan'da önemli bir nefis testinden geçti. 2 önemli koltuğu birbirlerine devrettiler. Dolayısıyla nefis testinden geçmiş 2 lider önümüzdeki dönemde otururlar bir karar verirler o karara uyarlar. Ama tıpkı Ergenekoncular ve Balyozcular iki ismi birbirine düşürerek siyasi istikrarsızlık üretmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bugün farklı bir şekilde başka bir irade Gül ve Erdoğan'ı karşı karşıya getirerek benzer bir senaryonun… “Sana daha bir pay gözüküyor. Sen çıkarsan kazanırsın. Erdoğan'a o koltuğu bırakma” diye Sayın Gül'ü tahrik etmeye çalışıyorlar. Zaman zaman da “Gül parti kuruyor. Gül falancalarla bir araya geldi.” Dedikodularını yaydılar. Yayanlar da yine 17 Aralık operasyonunu yapanlar. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39