• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

"Zihinlerdeki engellerin kaldırılması lazım"

"Zihinlerdeki engellerin kaldırılması lazım"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, engellilerin yaşadığı sıkıntıların son bulması için yasal düzenlemelerin yanı sıra, zihinlerdeki engellerin aşılması, önyargıların kırılması ve engelli insanların sahip olduğu büyük potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla daha çok
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Toplumların huzuru ve mutluluğunun, tüm bireylerinin doğuştan sahip oldukları haklarını kullanabilmeleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkanlardan yararlanabilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleriyle mümkün olduğuna işaret eden Gül, bu nedenle engelli-engelsiz tüm vatandaşların hak ve sorumluluklarının bilincinde bir hayat sürmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda toplumsal yaşamda aktif rol üstlenmeleri ve üretime etkin olarak katılmalarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Gül mesajında şunları kaydetti:

"Bunun vazgeçilmez koşulu ise, tüm bireylere sunulan hizmetlerin eşit ve erişilebilir olmasıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Bununla birlikte, onların toplumla bütünleşmelerini kısıtlayan bazı davranışsal, fiziksel ve ekonomik engellerin varlığını da kabul etmeliyiz. Yaşanan sıkıntıların son bulması için, yasal düzenlemelerin yanı sıra, zihinlerdeki engellerin aşılması, önyargıların kırılması ve engelli insanların sahip olduğu büyük potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla daha çok gayret gösterilmesi gerekmektedir. Engellilerin asıl beklentileri, toplumsal duyarlılıktır. Çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak ilk adım olacaktır. Devletimiz, sivil toplum örgütleri ve duyarlı insanlarımız, engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetmesi, meslek edinmesi, eğitim başta olmak üzere, ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve sportif alanlardan yararlanabilmesi için önemli çalışmalar yürütmektedir. Bugüne kadar yürütülen faaliyet ve kampanyaları yakından takip ediyor, başarılı sonuçlarından büyük memnuniyet duyuyor ve destekliyorum. Engelli vatandaşlarımız, fırsat verildiğinde hayatın her alanında gurur verici başarılara imza atmakta ve diğer engellilerimiz için de örnek olmaktadırlar. Son Paralimpik Oyunlarında engelli sporcularımızın elde ettiği başarılar ve dünya rekoru kırmaları bunun en güzel göstergelerindendir. Tüm vatandaşlarımı engellerin olmadığı bir dünya için el ele vermeye, sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39