• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Zürafa Şakir için Kayseri’ye gelerek Selvi’yi istedi

Zürafa Şakir için Kayseri’ye gelerek Selvi’yi istedi
“ALLAH’IN EMRİ PEYGAMBERİN KAVLİYLE SELVİ’Yİ ŞAKİR’E İSTİYORUZ”

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçelerinde bulunan zürafa ‘Şakir’ için Kayseri’ye gelerek, Kayseri Hayvanat Bahçesinden zürafa ‘Selvi’yi istedi. 

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı’nda bulunan ‘Selvi’ isimli zürafa, yapılan protokol anlaşması sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı’na verildi. Zürafayı almaya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler elinde çiçek ve baklava ile, Allah’ın emri peygamberin kavliyle zürafa ‘Selvi’yi ‘Şakir’e istedi. Spor A. Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş da hayırlı olmasını temenni ederek güzel yavrular yetiştirilmesi temennisinde bulundu.

İşlertaş ve Özsöyler daha sonra zürafa Selvi’nin yanına giderek yem verdi.
Açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı’na zürafa almaya geldik.

Allah’ın emri peygamberin kavliyle dişi zürafayı istedik. Sağ olsunlar onlar da bizi kırmadı, verdi. Bizim de Şakir isimli zürafamız var, Selvi isimli bir zürafamız daha oldu. Önümüzdeki 6 ay kadar birbirlerini görecekler ama temasları olmayacak. Alışma süreci geçtikten sonra da kendilerini birleştireceğiz” dedi. Neden Kayseri’den zürafa aldıklarının sorulması üzerine Özsöyler, “Yurtdışındaki hayvanat bahçesindekilerin türleri birbirlerini tutmuyor. Kayseri Hayvanat Bahçesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki türler birbirlerini tutuyor. Bu yüzden protokol düzenleyerek kızlarını aldık” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”
Spor A. Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yerlitaş ise, Türkiye’de ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki Hayvanata Bahçesi’nin ilk üretimi. Türkiye’de ilk zürafa yavrusunun alınabildiği tek hayvanat bahçesi özelliği taşıyor. Bizim için Selvi çok özel bir hayvan. Şanslıyız, en azından kardeş bir hayvanat bahçesine gidiyor. Bunun sonucunda güzel şeyler olacak. Bu türü artık Türkiye’de üretebileceğiz. Yine bir ilke imza atılacak. Bunun sonucunda diğer farklı türlerde de işbirliklerimiz devam edecek. Allah’ın emri peygamberin kavliyle bizden kızımızı istediler, biz de aynı duygularla vermiş olduk. İnşallah hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.
İmzalanan protokolün ardından zürafa, getirilecek özel araç ile birlikte bugün Gaziantep’e götürülmek üzere yola çıkacağı öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39