• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

14 Yıldır direksiyon sallıyor

14 Yıldır direksiyon sallıyor
Babasına verdiği sözü tuttu, uzun yol şoförü oldu.

Kayseri’de yaşayan Burcu Özdemir, babasına verdiği sözü tutarak hedef edindiği uzun yol kaptanlığını yapıyor.
Toplamda 14 yıldır hem turizmcilik yapıp hem de direksiyon başında çalıştığını söyleyen Burcu Özdemir, uzun yol şoförlüğünde ilk etapta güven eksikliği yaşansa da yolculuk sonunda taşıdığı yolcuların kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

s2-185.jpg
Babasına söz verdiğini ve verdiği sözü gerçekleştirdiğini söyleyen Burcu Özdemir, ”Toplamda 14 yıldır turizm sektöründe ve direksiyon başındayım. 7 yıl turizmcilik yaptım, 4 yıl ambulansla şehirlerarası hasta nakli gerçekleştirdim. 2 yıl bir direksiyon eğitmenliği yaptım ve son 1 yıldır da uzun yol şoförlüğü yapıyorum. Bu macera babama verdiğim bir söz ve onu yerine getiriyorum. Bir hayal değil bir hedef bu. Seyahatte ilk olarak Kayseri’de başladım ama turizmciliğe Antalya’da başladım.

İlk seferde “Sana yolcuyu emanet edemeyiz, 38 tane can taşıyacaksın. Sen git evinde yemeğini yap” dediler ama bugün ben uzun yol şehirlerarası seyahat kaptanıyım. Yolcular ilk etapta çok şaşırıyorlar. Heyecanlanıyorlar, “Sizinle mi gideceğiz, siz mi süreceksiniz arabayı?” diyorlar. İlk önce bir güvensizlik yaşıyorlar ama sonrasında gelip teşekkür ediyorlar, tebrik ediyorlar. Onore edici sözlerle karşılaşıyoruz, çok mutlu oluyorlar. İlk etapta korksalar da sonucunda mutlular” dedi.


Özdemir, kadınların istedikleri her şeyi başarabileceklerini söyleyerek, “Öncelikle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bugün de biz Kadınlar Günü’nde sefere gidiyoruz, uzun yola çıkıyoruz. Kısmetse Bodrum’da olacağız yarın. Bizim hayatımız hep çalışmakla geçiyor. Gerek evde gerek çocuklarımızla gerek eşimize, anne ve babalarımıza bakarak, kendi geçimimizi sağlayarak yollara düşüyoruz. Bizim de meslek grubumuz bu direksiyon. Kadınların benden cesaret almalarını istiyorum. Umutsuzluğa kapılmasınlar. Biz kadınlar her şeyin üstesinden gelebiliriz, her şeyi başarabiliriz. Cesaret almalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39